Setare zonă de încredere

Pentru a vă proteja computerul într-un mediu de rețea, este necesar să configurați opțiunea Rețele conectate. Puteți permite altor utilizatori să acceseze computerul dvs. configurând zonele de încredere pentru a permite partajarea. Faceți clic pe Setare > Protecție rețea > Rețele conectate și faceți clic pe legătura de sub rețeaua conectată. O fereastră va afișa opțiunile care vă permit să configurați rețeaua aleasă ca fiind de încredere.

În mod implicit, ESET Smart Security Premium utilizează setările Windows atunci când este detectată o zonă nouă. Pentru a afișa o fereastră de dialog când este detectată o zonă nouă, modificați tipul de protecție pentru rețele noi pentru a solicita utilizatorului în Rețele cunoscute. Detectarea zonelor de încredere are loc ori de câte ori computerul se conectează la o rețea nouă. Prin urmare, de obicei nu este nevoie să definiți zone de încredere.

DIALOG_EPFW_TRUSTED_ZONE

Există două moduri de protecție rețea pe care le puteți selecta în fereastra configurare pentru protecție rețea:

Da pentru Rețea de acasă sau de la birou: computerul și fișierele partajate stocate pe computer sunt vizibile pentru alți utilizatori din rețea, iar resursele de sistem pot fi accesate de alți utilizatori din rețea. Vă recomandăm să utilizați această setare atunci când accesați o rețea locală securizată.

Nu pentru Rețea publică: fișierele și folderele din sistem nu sunt partajate sau vizibile pentru alți utilizatori din rețea, iar partajarea resurselor de sistem este dezactivată. Vă recomandăm să utilizați această setare atunci când accesați rețele wireless.


warning

Este posibil ca o configurare incorectă a zonei de încredere să prezinte un risc de securitate pentru computerul dvs.


note

În mod implicit, pentru stațiile de lucru dintr-o zonă de încredere se acordă acces la fișiere și imprimante partajate, comunicarea RPC de intrare este activată, iar partajarea desktopului la distanță este activată.

Pentru detalii suplimentare despre această caracteristică, citiți următorul articol din Baza de cunoștințe ESET:

Modificați setarea firewallului pentru conexiunea de rețea în produsele ESET Windows Home