Rețele cunoscute

Atunci când utilizați un computer care se conectează frecvent la rețele publice sau la rețele din afara rețelei de acasă ori de la birou normale, vă recomandăm să verificați credibilitatea rețelelor noi la care vă conectați. După ce sunt definite rețelele, ESET Smart Security Premium poate recunoaște rețelele de încredere (Rețea de acasă sau de la birou) utilizând parametri de rețea configurați în Identificare rețea. Frecvent, computerele intră în rețele utilizând adrese IP similare cu cele ale rețelei de încredere. În astfel de cazuri, ESET Smart Security Premium poate considera o rețea necunoscută ca fiind de încredere (Rețea de acasă sau de la birou). Vă recomandăm să utilizați autentificarea rețelei pentru a evita acest tip de situație. Pentru a accesa setările pentru rețelele cunoscute, navigați la Setare avansată (F5) > Protecție rețea > De bază > Rețele cunoscute.

Atunci când un adaptor de rețea este conectat la o rețea sau setările sale de rețea sunt reconfigurate, ESET Smart Security Premium va căuta în lista de rețele cunoscute o înregistrare care corespunde rețelei noi. Dacă Identificare rețea și Autentificare rețea (opțional) se potrivesc, rețeaua va fi marcată ca fiind conectată în această interfață. Atunci când nu este găsită nicio rețea cunoscută, configurația de identificare a rețelei va crea o nouă conexiune de rețea pentru a identifica rețeaua la următoarea conectare. În mod implicit, noua conexiune de rețea utilizează tipul de protecție definit în setările Windows. În fereastra de dialog Conexiune nouă de rețea detectată vi se va solicita să alegeți între tipurile de protecție Rețea publică, Rețea de acasă sau de la birou ori Utilizare setare Windows. Dacă un adaptor de rețea este conectat la o rețea cunoscută și aceasta este marcată ca Rețea de acasă sau de la birou, subrețelele locale ale adaptorului se adaugă la Zona de încredere.

Tip de protecție pentru rețele noi – selectați care dintre următoarele opțiuni: Utilizare setare Windows, Se întreabă utilizatorul sau Marcare ca rețea publică se utilizează implicit pentru rețelele noi.

Rețelele cunoscute vă permit să configurați numele rețelei, identificarea rețelei, tipul de protecție, etc. Pentru a accesa Editorul rețelelor cunoscute, faceți clic pe Editare.


note

Atunci când selectați Utilizare setare Windows, nu va apărea nicio casetă de dialog și rețeaua la care sunteți conectat va fi marcată automat conform setărilor dvs. Windows. Acest lucru va determina ca anumite caracteristici (de exemplu, partajare de fișiere și desktop la distanță) să devină accesibile din rețelele noi.