A program új hálózatot észlelt

Alapértelmezés szerint az ESET Smart Security Premium a Windows-beállításokat alkalmazza egy új hálózat észlelésekor. Ha párbeszédpanelt szeretne megjeleníteni új hálózat észlelésekor, az Ismert hálózatok lapon módosítsa úgy az új hálózatok védelmi típusát, hogy a szolgáltatás megkérdezze a felhasználót. Ezután ha a program új hálózattal létesített kapcsolatot észlel, lehetővé teszi a felhasználónak a védelmi szint megválasztását. Ez a beállítás az adott hálózatban lévő összes távoli számítógéppel létesített kapcsolatra érvényes lesz.

A hálózatvédelem konfigurálására szolgáló ablakban két hálózatvédelmi mód közül választhat:

Igen – Megbízható hálózat esetén (otthoni vagy irodai hálózat). A számítógép és a számítógépen tárolt megosztott fájlok láthatók a többi hálózati felhasználó számára, és a rendszer erőforrásai elérhetők a hálózat többi felhasználója számára. Azt javasoljuk, hogy biztonságos helyi hálózat elérésekor használja ezt a beállítást.

Nem – Nem megbízható hálózat esetén (nyilvános hálózat). A rendszer fájljai és mappái nincsenek megosztva a hálózat többi felhasználójával, nem láthatók a számukra, és a rendszer erőforrásainak megosztása inaktiválva van. Azt javasoljuk, hogy vezeték nélküli hálózatok elérésekor használja ezt a beállítást.

DIALOG_EPFW_TRUSTED_ZONE

Ha a hálózat megbízhatónak van beállítva, akkor a közvetlenül csatlakoztatott alhálózatok automatikusan megbízhatónak minősülnek.