Ismert hálózatok

Ha olyan számítógépet használ, amely gyakran csatlakozik nem megbízható vagy a megbízható (otthoni vagy munkahelyi) hálózatán kívüli hálózatokhoz, azt ajánljuk, hogy ellenőrizze azoknak az új hálózatoknak a megbízhatóságát, amelyekhez csatlakozni szeretne. Ha vannak definiálva hálózatok, az ESET Smart Security Premium a Hálózati azonosítás párbeszédpanelen konfigurált hálózati paraméterek használatával képes felismerni a megbízható (otthoni vagy munkahelyi) hálózatokat. A számítógépek gyakran a megbízható hálózathoz hasonló IP-címekkel lépnek be a hálózatokra. Ilyen esetekben előfordulhat, hogy az ESET Smart Security Premium megbízhatónak (otthoninak vagy munkahelyinek) tekint egy ismeretlen hálózatot. Ennek elkerülése érdekében tanácsos a Hálózati azonosítás használata. Az ismert hálózati beállítások eléréséhez lépjen a További beállítások (F5) > Hálózatvédelem > Általános > Ismert hálózatok menüpontba.

Amikor egy hálózati adaptert csatlakoztat egy hálózathoz vagy újrakonfigurálja az adapter hálózati beállításait, az ESET Smart Security Premium ellenőrzi, hogy az ismert hálózatok listáján szerepel-e az új hálózatnak megfelelő rekord. Ha a Hálózati azonosítás és a Hálózati hitelesítés (nem kötelező) értéke megegyezik, a hálózat csatlakoztatottként lesz megjelölve ebben a kapcsolatban. Ha nincs ismert hálózat, a hálózati azonosítási beállítások egy új hálózati kapcsolatot hoznak létre, amely azonosítja a hálózatot a következő alkalommal, amikor kapcsolódik hozzá. Az új hálózati kapcsolat alapértelmezés szerint a Windows-beállításokban megadott védelmi típust használja. A program új hálózati kapcsolatot észlelt párbeszédpanelen választhat a megbízható hálózat, a nem megbízható hálózat, illetve a Windows-beállítások használata védelmi típus közül. Ha egy hálózati adapter Megbízható hálózat védelmi típusú ismert hálózathoz csatlakozik, az adapter helyi alhálózatai bekerülnek a megbízható zónába.

Új hálózatok védelmi típusa – Válassza ki az új hálózatokhoz alapértelmezettként használni kívánt lehetőséget: Alapértelmezés szerint a Windows-beállítások használata, a Felhasználó megkérdezése vagy a Megjelölés nem megbízhatóként beállítás érvényesül új hálózatok esetén.

Az ismert hálózatok lehetővé teszik a hálózat nevének, identitásának, védelmi típusának és más egyébnek a konfigurálását. Az Ismert hálózatok szerkesztése lap megnyitásához kattintson a Szerkesztés gombra.


note

A Windows-beállítások használata lehetőség választása esetén nem jelenik meg párbeszédpanel, és a program automatikusan a Windows-beállításoknak megfelelően fogja megjelölni a hálózatot, amelyhez kapcsolódik. Ennek hatására bizonyos funkciók (például a fájlmegosztás és a távoli asztal) elérhetővé válnak az új hálózatokról.