Levelezési protokollok

Az IMAP és POP3 a legelterjedtebb protokollok, amelyek segítségével fogadható az e-mail-kommunikáció a levelezőprogramokban. Az IMAP (Internet Message Access Protocol) egy másik internetes protokoll, amely az e-mailek beolvasására szolgál. Az IMAP-nek van néhány előnye a POP3 protokollal szemben, például több ügyfél egyszerre csatlakozhat ugyanahhoz a postaládához, és fenn tudják tartani az üzenetek állapotát, például azt, hogy az adott üzenetet elolvasták, megválaszolták, vagy törölték-e. A szabályozást biztosító védelmi modul automatikusan elindul a rendszer indításakor, majd ezután aktív marad a memóriában.

Az ESET Smart Security Premium a levelezőprogramtól függetlenül képes védeni az ezeken a protokollokon keresztül zajló kommunikációt anélkül, hogy szükség lenne a levelezőprogram újrakonfigurálására. Alapértelmezés szerint a POP3 és IMAP protokollon keresztül zajló kommunikáció is ellenőrzés alatt áll, az alapértelmezett POP3- és IMAP-portszámoktól függetlenül.
Az IMAP protokoll nem áll ellenőrzés alatt. A Microsoft Exchange szerverrel folytatott kommunikáció azonban ellenőriztethető az integrációs modullal az olyan levelezőprogramokban, mint a Microsoft Outlook.

Javasoljuk, hogy kapcsolja be az E-mail-védelem engedélyezése protokollszűrés szerint funkciót. Az IMAP/IMAPS és a POP3/POP3S protokoll ellenőrzését a További beállítások > Web és e-mail > E-mail-védelem > Levelezési protokollok elemet kiválasztva konfigurálhatja.

Az ESET Smart Security Premium az IMAPS (585, 993) és a POP3S (995) protokoll ellenőrzését is támogatja, amelyek egy titkosított csatornán keresztül továbbítják az adatokat a szerver és a kliens között. Az ESET Smart Security Premium képes az SSL és a TLS protokollon alapuló kommunikáció ellenőrzésére. A program az operációs rendszer verziójától függetlenül csak az IMAPS/POP3S protokoll által használt portok között megadott portokon fogja ellenőrizni az adatforgalmat. Szükség esetén más kommunikációs portok is hozzáadhatók. A portszámokat vesszővel kell elválasztani.

A program alapértelmezés szerint ellenőrzi a titkosított kommunikációt. A víruskereső beállításához nyissa meg a További beállítások > Web és e-mail > SSL/TLS lapot.

CONFIG_EPFW_SCAN_IMAP