POP3/POP3S-szűrő

A POP3 a levelezőprogramok által a legszélesebb körben használt levélfogadási protokoll. Az ESET Smart Security Premium a levelezőprogramtól függetlenül képes védeni a POP3 protokollon keresztüli kommunikációt.

A szabályozást biztosító védelmi modul automatikusan elindul a rendszer indításakor, majd ezután aktív marad a memóriában. Az automatikus POP3-ellenőrzéshez nincs szükség a levelezőkliens újrakonfigurálására. A modul alapértelmezés szerint a 110-es porton át folyó teljes kommunikációt ellenőrzi, de szükség esetén a vizsgálat további kommunikációs portokra is kiterjeszthető. A portszámokat vesszővel kell elválasztani.

A program alapértelmezés szerint ellenőrzi a titkosított kommunikációt. A víruskereső beállításához nyissa meg a További beállítások > Web és e-mail > SSL/TLS lapot.

Ebben a szakaszban a POP3 és a POP3S protokollon keresztüli kommunikáció ellenőrzése szabályozható.

POP3-protokollszűrés engedélyezése – Az opció bejelölése esetén a program a POP3 protokollon zajló teljes forgalmon végez kártevőkeresést.

A POP3 protokoll által használt portok – A POP3 protokoll által használt portok listája (az alapértelmezett port a 110-es).

Az ESET Smart Security Premium a POP3S protokoll ellenőrzését is támogatja. Ez a kommunikációtípus titkosított csatornán keresztül továbbítja az adatokat a szerver és a kliens között. Az ESET Smart Security Premium képes az SSL és TLS protokollon alapuló kommunikáció ellenőrzésére.

POP3S-protokollszűrés mellőzése – Ha bejelöli ezt az opciót, a program nem ellenőrzi a titkosított kommunikációt.

POP3S-protokollszűrés a kijelölt portok esetén – Jelölje be ezt az opciót, ha a POP3S-ellenőrzést csak A POP3S protokoll által használt portok listában megadott portokhoz szeretné engedélyezni.

A POP3S protokoll által használt portok – A POP3S protokoll által használt ellenőrizendő portok listája (alapértelmezés szerint a 995-ös port).