Hálózati védelem konfigurálása

Csatlakoztatott hálózatok beállításával biztosíthatja, hogy számítógépe hálózati környezetben is védett legyen. Hálózati védelmet állíthat be a megosztás engedélyezésére, hogy mások is hozzáférhessenek a számítógépéhez. Kattinson a Beállítások > Hálózati védelem > Csatlakoztatott hálózatok lehetőségre, és kattintson a csatlakoztatott hálózat neve alatt látható hivatkozásra. Egy előugró ablakban megjelennek a beállítások, amelyek segítségével beállíthatja megbízhatóként a kiválasztott hálózatot.

Alapértelmezés szerint az ESET Smart Security Premium a Windows-beállításokat alkalmazza egy új hálózat észlelésekor. Ha párbeszédpanelt szeretne megjeleníteni új hálózat észlelésekor, az Ismert hálózatok lapon módosítsa úgy az új hálózatok védelmi típusát, hogy a szolgáltatás megkérdezze a felhasználót. A hálózati védelem konfigurálása a számítógép új hálózathoz történő csatlakoztatásakor történik meg. Ezért általában nincs szükség megbízható zónák definiálására.

DIALOG_EPFW_TRUSTED_ZONE

A hálózatvédelem konfigurálására szolgáló ablakban két hálózatvédelmi mód közül választhat:

Igen – Megbízható hálózat esetén (otthoni vagy irodai hálózat). A számítógép és a számítógépen tárolt megosztott fájlok láthatók a többi hálózati felhasználó számára, és a rendszer erőforrásai elérhetők a hálózat többi felhasználója számára. Azt javasoljuk, hogy biztonságos helyi hálózat elérésekor használja ezt a beállítást.

Nem – Nem megbízható hálózat esetén (nyilvános hálózat). A rendszer fájljai és mappái nincsenek megosztva a hálózat többi felhasználójával, nem láthatók a számukra, és a rendszer erőforrásainak megosztása inaktiválva van. Azt javasoljuk, hogy vezeték nélküli hálózatok elérésekor használja ezt a beállítást.


warning

Ha helytelenül adja meg a hálózat beállításait, számítógépét biztonsági kockázatnak teszi ki.


note

A program alapértelmezés szerint engedélyezi a megbízható hálózatban lévő munkaállomásoknak a megosztott fájlok és nyomtatók elérését, a bejövő RPC-kommunikációt, valamint a távoli asztalok megosztását is.

A funkcióról az ESET alábbi tudásbáziscikkében talál további részleteket:

A hálózati tűzfalbeállítások módosítása az ESET Windows otthoni termékekben