Kako riješiti pogrešku "Zaštita bankarstva i plaćanja nije preusmjerena na traženu web stranicu"


note

Upotreba opcije Zaštiti sve preglednike umjesto preusmjeravanja web stranica

Prema standardnim postavkama, zaštićeni preglednik Zaštite bankarstva i plaćanja pokreće se u pregledniku koji se trenutačno upotrebljava nakon posjeta poznatoj web stranici za bankarstvo. Umjesto preusmjeravanja web stranica možete upotrijebiti opciju Zaštiti sve preglednike da biste pokrenuli sve podržane preglednike u sigurnom načinu rada. To vam omogućuje pregledavanje interneta, pristup internetskom bankarstvu i izvršavanje transakcija na internetu u jednom prozoru zaštićenog preglednika, bez preusmjeravanja.

Da biste upotrijebili opciju Zaštiti sve preglednike, otvorite glavni prozor programa, idite na Podešavanje > Sigurnosni alati i aktivirajte traku klizača pokraj opcije Zaštiti sve preglednike.

Da biste riješili pogrešku preusmjeravanja web stranica, slijedite upute u nastavku:


important

Kada dovršite svaki korak, provjerite funkcionira li Zaštita bankarstva i plaćanja.

Ako prozor preglednika i dalje ne funkcionira, dovršite sljedeći korak dok ne počne funkcionirati.

1.Ponovno pokrenite računalo.

2.Provjerite upotrebljavate li najnoviju verziju operacijskog sustava Windows i ESET Smart Security Premium: nadogradite ESET-ove Windows programe za kućne korisnike na najnoviju verziju.

3.Možda je došlo do sukoba sa sigurnosnim softverom, VPN-om ili firewallom treće strane. Privremeno deaktivirajte ili deinstalirajte ovaj softver.

4.Deaktivirajte sva proširenja preglednika treće strane.

5.Izbrišite predmemoriju preglednika. Kako izbrisati predmemoriju preglednika Firefox ili izbrisati predmemoriju preglednika Google Chrome u svom pregledniku?

6.Pobrinite se da vaš standardni preglednik nije izuzet u izborniku Napredno podešavanje > Web i e-pošta > Filtriranje protokola > Izuzete aplikacije. Otvorite Napredno podešavanje.

7.Ako niste nadogradili ESET-ov program u prethodnim koracima, deinstalirajte i ponovno instalirajte ESET-ov program. Ponovno pokrenite računalo nakon instalacije.

8.Ako se problem nastavi, možete aktivirati opciju Zaštiti sve preglednike ili pristupiti zaštićenom pregledniku u glavnom prozoru programa > Alati > Zaštita bankarstva i plaćanja.

PAGE_UTILITIES


Zaštita bankarstva i plaćanja dodatni je sloj zaštite osmišljen za zaštitu financijskih podataka tijekom mrežnih transakcija.

U većini slučajeva zaštićeni preglednik Zaštite bankarstva i plaćanja pokreće se u pregledniku koji se trenutačno upotrebljava nakon što posjetite poznatu web stranicu za bankarstvo.

Odaberite jednu od sljedećih opcija konfiguracije ponašanja zaštićenog preglednika:

Zaštiti sve preglednike – ako se ova opcija aktivira, svi podržani web preglednici se pokreću u sigurnom načinu rada. To vam omogućuje pregledavanje interneta, pristup internetskom bankarstvu te kupnju i izvršavanje transakcija na internetu u jednom prozoru zaštićenog preglednika, bez preusmjeravanja.

Preusmjeravanje web stranica (standardno) – web stranice s popisa zaštićenih web stranica i internog popisa internetskog bankarstva se preusmjeravaju u zaštićeni preglednik. Možete odabrati koji se preglednik otvara (standardni ili zaštićeni).

Obje prethodne opcije su deaktivirane – da biste pristupili zaštićenom pregledniku u programu ESET Smart Security Premium, kliknite Alati > ICON_BPP Zaštita bankarstva i plaćanja ili kliknite ikonu ICON_BPP Zaštita bankarstva i plaćanja na radnoj površini. Preglednik koji je postavljen kao standardni u sustavu Windows pokreće se u sigurnom načinu rada.

Da biste konfigurirali ponašanje zaštićenog preglednika, pogledajte Napredno podešavanje zaštite bankarstva i plaćanja. Da biste aktivirali funkciju Zaštiti sve preglednike u programu ESET Smart Security Premium, kliknite Podešavanje > Sigurnosni alati i aktivirajte traku klizača opcije Zaštiti sve preglednike.

Za sigurno pregledavanje weba nužna je upotreba šifrirane HTTPS komunikacije. Sljedeći preglednici podržavaju zaštitu bankarstva i plaćanja:

Internet Explorer 8.0.0.0+

Microsoft Edge 83.0.0.0+

Google Chrome 64.0.0.0+

Firefox 24.0.0.0+

Više informacija o funkcijama zaštite bankarstva i plaćanja pročitajte u sljedećim člancima ESET-ove baze znanja dostupnima na engleskom i više drugih jezika:

Kako koristiti ESET-ovu zaštitu bankovnih plaćanja?

Aktiviranje ili deaktiviranje ESET-ove Zaštite bankarstva i plaćanja za određenu web-stranicu

Pauziranje ili deaktivacija Zaštite bankarstva i plaćanja u ESET-ovim Windows programima za kućne korisnike

ESET-ova Zaštita bankarstva i plaćanja – uobičajene pogreške

ESET-ov rječnik | Zaštita bankarstva i plaćanja


Ako i dalje ne možete riješiti problem, pošaljite poruku e-pošte ESET-ovoj tehničkoj podršci.