Mreža

Od ključne je važnosti da i ESMC server i klijentska računala kojima upravlja ESMC sustav imaju funkcionalnu internetsku vezu kako bi mogli pristupiti ESET-ovu repozitoriju i aktivacijskim serverima. Ako ne želite izravno povezivanje klijenata s internetom, možete upotrijebiti proxy server (nije isto što i Apache HTTP Proxy) u svrhu olakšavanja komunikacije između mreže i interneta.

Računala kojima upravlja sustav ESMC trebaju se povezati na istu LAN mrežu i trebaju biti u istoj domeni Active Directory kao i vaš ESMC server. ESMC server mora biti vidljiv klijentskim računalima. Uz to, klijentska računala moraju biti u mogućnosti komunicirati s vašim ESMC serverom za upotrebu daljinske instalacije i značajke poziva za buđenje.

Program ESMC za Windows/Linux kompatibilan je s internetskim protokolom IPv4 i IPv6. ESMC virtualni uređaj kompatibilan je samo s protokolom IPv4.

Korišteni portovi

Ako vaša mreža upotrebljava firewall, pogledajte popis mogućih portova za mrežnu komunikaciju koji se upotrebljavaju kada su program ESET Security Management Center i njegove komponente instalirani u vašoj infrastrukturi.