Scenarij migracije 2

Scenarij pokriva migraciju na ESET Security Management Center 7.x koji pokreće isto računalo kao i ERA 5.x. Sigurnosno kopirajte sve ERA podatke (pomoću ESET alata za održavanje) i zaustavite ERA servise u operacijskom sustavu prije migracije podataka.

Pogledajte naš videozapis s uputama u bazi znanja ili članak u bazi znanja kako biste dobili detaljne slikovne upute za dovršetak instalacije s pomoću cjelovitog instalacijskog programa.

1.Preuzmite i pokrenite alat za migraciju za ESET Remote Administrator.

Instalirajte Microsoft Visual C++ 2015 x86, nužan je za pravilan rad alata za migraciju. Možete ga pronaći u datoteci .zip s alatom za migraciju.

Lokalno pokrenite alat za migraciju kao administrator na starom ERA 5.x serveru. Nije moguće pokrenuti alat za migraciju s udaljenog računala.

2.Odabire mogućnost Izvoz da biste spremili podatke sa sustava ERA 5.x u datoteku posredne baze podataka. Čarobnjak za migraciju može prenijeti samo određene podatke:

migration_tool_2

3.Odaberite mogućnost spremanja mape za posrednu bazu podataka.

migration_tool_3

4.Čarobnjak prikazuje stanje arhiviranja ERA 5.x baze podataka.

migration_tool_4

5.Svi podaci izvezeni su u posrednu bazu podataka.

validation-status-icon-warning VAŽNO

Nakon uspješnog izvoza podataka i prije instalacije programa ESMC 7.x potrebno je deinstalirati ERA 5.x. Preporučujemo da ponovno pokrenete računalo prije nego što nastavite s instalacijom sustava ESMC 7.x.

6.Kad je instaliran novi ESMC 7.x, izvezenu bazu podataka uvedite s pomoću alata za migraciju. Administratora se traži da unese IP adresu računala (koja je prikazana za ESMC konzolu na zaslonu Instalacija uspješna) u polje Host i administratorsku lozinku konfiguriranu tijekom instalacije.

migration_tool_5

7.Odaberite spremljenu datoteku baze podataka.

migration_tool_6

8. Ako postavke servera ne dopuštaju uvoz specifičnih podataka, alat za migraciju ESET Remote Administratora dopušta vam odabir promjene postavki u ESMC 7.x za specifične komponente.

Svaka komponenta tada se uvozi. Dnevnik uvoza (migracije) dostupan je za svaku komponentu. Nakon dovršetka uvoza alat za migraciju prikazat će rezultate postupka uvoza.

migration_tool_7

validation-status-icon-warning VAŽNO

U slučaju migracije korisnika njihove se lozinke poništavaju i zamjenjuju nasumično generiranim lozinkama. Te lozinke mogu se izvoziti u .CSV formatu.

9. Alat za migraciju možete upotrijebiti za generiranje skripte koja se može upotrijebiti za prethodnu konfiguraciju ESET Management agenta na klijentskim računalima. Skripta je mala izvršna .bat datoteka koja se distribuira na klijentska računala.

migration_tool_8

Preporučuje se pregled migriranih postavki i podataka kako bi se provjerila uspješnost uvoza. Nakon pregleda možete upotrebljavati tu skriptu za instalaciju ESET Management agenta na malu grupu računala da biste provjerili povezuju li se ispravno sa serverom.

Nakon uspješnog povezivanja testne grupe možete instalirati agent na preostala računala (ručno ili s pomoću zadatka za sinkronizaciju AD-a kako biste dodali računala na web konzolu i zatim na njih instalirajte agent).

details_hoverNAPOMENA

Ako neki od koraka migracije ne uspije, trebate vratiti promjene obavljene na sustavu ESMC 7.x, postaviti računala da se povezuju sa sustavom ERA 5.x, vratiti podatke sa sigurnosnih kopija ERA 5.x i obratiti se ESET-ovoj korisničkoj službi.