Praćenje nadogradnje iz ranije verzije sustava ERA

Ako ste nadogradili program s verzije ERA 6.4 ili starije, potrebno je pregledati postavke korisnika mreže, dopuštenja i postavke servera da biste bili u skladu s poboljšanim sigurnosnim modelom programa ESET Security Management Center.

Korisnici i skupovi dopuštenja

Administrator bi trebao pregledati sve korisnike i skupove dopuštenja. Novi sigurnosni model snažno je utemeljen na statičkim grupama, pa preporučujemo da planirate strukturu grupa i stvorite skupove dopuštenja kasnije. Administrator također može stvoriti nove izvorne korisnike.

validation-status-icon-warning VAŽNO

Nemojte zaboraviti dodijeliti svakom korisniku osnovnu grupu i skup dopuštenja koji će korisniku dati dopuštenja u toj grupi. Svi objekti koje korisnik stvori uvijek se automatski nalaze u osnovnoj grupi tog korisnika.

Nakon nadogradnje korisnici će biti podijeljeni u dvije kategorije:

Korisnici kojima nije dodijeljen skup dopuštenja za grupu Sve u starijoj verziji sustava ERA neće imati osnovnu grupu u novom sustavu ESMC. Ti korisnici neće imati dopuštenja za funkciju Grupe i računala pa stoga neće moći vidjeti uređaje.

Korisnici kojima je dodijeljen skup dopuštenja za grupu Sve u starijoj verziji sustava ERA zadržat će dopuštenja za grupu Sve. Osim toga, ti će korisnici dobiti novo dopuštenje za funkciju Grupe i računala.

Zadaci i okidači servera

Od verzije ERA 6.5, dopušten je samo jedan okidač za svaki zadatak servera. Broj okidača zadataka servera automatski se prilagođava nakon nadogradnje da bi odgovarao broju zadataka servera. Pod Više > Zadaci servera odaberite zadatak da biste vidjeli pojedinosti o njegovom okidaču.

Izvješća, predlošci i svi ostali objekti

Nakon nadogradnje svi se objekti nalaze u statičkoj grupi Sve. Administrator može dijeliti objekte među korisnicima na različite načine:

udvostručite objekte da bi bili dostupni korisnicima koji nisu administratori

prebaciti objekte u zajedničke grupe u kojima im može pristupiti više korisnika

korisnicima se mogu dodijeliti drugi skupovi dopuštenja koji će im pružiti ograničena prava za određene objekte (na primjer, Pravila) u grupi Sve

Statičke i dinamičke grupe

Statičke grupe ključne su za novi sigurnosni model u programu ESMC 7, svaki se objekt nalazi u jednoj statičkoj grupi. Svaki se objekt nalazi u jednoj statičkoj grupi. Struktura statičkih i dinamičkih grupa ostaje ista nakon nadogradnje. Korisnicima moraju biti dodijeljena odgovarajuća odobrenja za njihovu grupu da bi mogli vidjeti druge članove grupe i komunicirati s njima.