Uvod u ESET Security Management Center

Dobro došli u ESET Security Management Center (ESMC) verzije 7.0. ESET Security Management Center omogućuje upravljanje ESET-ovim programima na radnim stanicama, serverima i mobilnim uređajima u umreženom okruženju s jedne središnje lokacije. Uporabom ESET Security Management Center web konzole (ESMC web konzole) možete instalirati ESET-ova rješenja, upravljati zadacima, nametati sigurnosna pravila, nadgledati stanje sustava i brzo rješavati probleme ili prijetnje na udaljenim računalima. ESMC se sastoji od sljedećih komponenti:

ESMC server – ESMC server može se instalirati na Windows i Linux serverima, a dostupan je i kao virtualni uređaj. On komunicira s agentima te prikuplja i sprema podatke o aplikaciji u bazu podataka.

ESMC web konzola – ESMC web konzola zamjenjuje ERA konzolu u starijim (v5) verzijama i primarno je sučelje koje omogućuje upravljanje klijentskim računalima u vašoj okolini. Prikazuje pregled statusa klijenata u mreži i omogućuje daljinsku implementaciju rješenja tvrtke ESET na neupravljanim računalima. Nakon što instalirate ESET Security Management Center server (ESMC server), možete pristupiti web konzoli s pomoću svojeg web preglednika. Ako odlučite omogućiti pristup web serveru putem interneta, možete se koristiti sustavom ESMC s bilo koje lokacije i/ili uređaja s internetskom vezom.

ESET Management agent – ESET Management agent olakšava komunikaciju između ESMC servera i klijentskih računala. Agent morate instalirati na klijentsko računalo kako bi se mogla uspostaviti veza između tog računala i ESMC servera. Budući da je smješten na klijentskom računalu i može pohraniti više sigurnosnih scenarija, korištenje ESET Management agenta znatno skraćuje vrijeme reakcije na nove prijetnje. Upotrebom ESMC web konzole možete instalirati ESET Management agent na neupravljana računala identificirana putem servisa Active Directory ili ESET RD Sensora. Također možete prema potrebi ručno instalirati ESET Management agent na klijentska računala.

Rogue Detection Sensor – ESMC Rogue Detection Sensor otkriva neupravljana računala prisutna na vašoj mreži i šalje informacije o njima na ESMC server. To omogućuje jednostavno dodavanje novih klijentskih računala u vašu sigurnosnu mrežu. RD Sensor pamti računala koja su već otkrivena i neće dvaput slati iste informacije.

HTTP Apache Proxy – servis koji se može upotrebljavati u kombinaciji s programom ESET Security Management Center za sljedeće:

oDistribuciju nadogradnji na klijentska računala i instalacijskih paketa na ESET Management agent.

oProsljeđivanje komunikacije ESET Management agentima s ESMC serverom.

Mobile Device Connector – komponenta koja omogućava upravljanje mobilnim uređajima s pomoću programa ESET Security Management Center i pritom vam dopušta upravljanje mobilnim uređajima (Android i iOS) i primjenu programa ESET Endpoint Security za Android.

ESMC virtualni uređaj (VA) – ESMC VA namijenjen je za korisnike koji žele upotrebljavati program ESET Security Management Center (ESMC) u virtualiziranom okruženju.

ESET Security Management Center Virtual Agent Host– komponenta programa ESET Security Management Center koja virtualizira subjekte agenta da bi omogućila upravljanje virtualnim računalima bez agenta. Ovo rješenje aktivira funkciju automatizaciju, iskorištavanje dinamičkih grupa i istu razinu upravljanja zadacima kao i ESET Management agent na fizičkim računalima. Virtualni agent prikuplja informacije od virtualnih računala i šalje ih ESMC serveru.

Mirror alat – mirror alat potreban je za izvanmrežne nadogradnje modula. Ako klijentska računala nemaju internetsku vezu, možete upotrijebiti mirror alat za preuzimanje datoteka za nadogradnju s ESET-ovih servera za nadogradnju i pohraniti ih lokalno.

Pomoćnik za migracijupomoćnik za migraciju osmišljen je za migriranje s ERA 5 na ESMC 7. Alat za migraciju samostalna je aplikacija koja upotrebljava čarobnjak za omogućavanje jednostavne migracije podataka sustava ERA 5.x u posrednu bazu podataka koja se zatim može uvesti u ESMC 7.

ESET Remote Deployment Tool – alat vam omogućuje instalaciju cjelovitih paketa stvorenih na ESMC web konzoli. Predstavlja praktičan način za distribuciju ESET Management agenta s ESET-ovim programom na računala putem mreže.

ESET-ov poslovni račun – novi portal za licenciranje ESET-ovih poslovnih programa omogućuje vam upravljanje licencama. Upute za aktivaciju programa potražite u odjeljku ESET Business Account ovog dokumenta ili potražite više informacija o upotrebi programa ESET Business Account u korisničkom priručniku za ESET Business Account. Ako već imate korisničko ime i lozinku koje je izdala tvrtka ESET i koje želite pretvoriti u licenčni ključ, pogledajte odjeljak Pretvaranje podataka o naslijeđenoj licenci.

ESET Enterprise Inspector – sveobuhvatni sustav za otkrivanje i odgovor sigurnosnog programa koji uključuje funkcije kao što su: otkrivanje incidenata, upravljanje incidentima i odgovor na incidente, prikupljanje podataka, pokazatelji otkrivanja kompromisa, otkrivanje anomalija, otkrivanje ponašanja i kršenja pravila.