Obavijesti

Obavijesti su ključne za praćenje općeg stanja mreže. Kad se pojavi novi događaj (ovisno o vašoj konfiguraciji), bit ćete obaviješteni pomoću definiranog načina (ili pomoću SNMP zamke, poruke e-pošte ili se šalje na syslog server) kako biste mogli dati odgovarajući odgovor.

Kliknite Dodaj filtar i odaberite stavke s popisa za dodavanje kriterija filtriranja. Unesite nizove za pretraživanje u polja filtra. Aktivni filtri plave su boje.

oNaziv obavijesti

oOpis obavijesti

oKorisničko ime – korisnik koji je posljednji izmijenio obavijest.

Da biste stvorili novu obavijest, kliknite Nova obavijest na dnu stranice.

Odaberite postojeću obavijest i kliknite Radnje za sljedeće radnje:

oUredi: promijenite konfiguraciju i distribuciju obavijesti.

oIzbriši: uklonite obavijest.

oUdvostruči: stvorite udvostručenu obavijest s istim parametrima u osnovnoj grupi.

oAktiviraj/Deaktiviraj: postavite Status obavijesti. Deaktivirana obavijest nije procijenjena.

Obavijesti, korisnici i dopuštenja

Slično zadacima servera, upotreba obavijesti ograničena je dopuštenjima trenutačnog korisnika. Svaki put kad se pokrene obavijest, postoji izvršni korisnik čija se dopuštenja uzimaju u obzir. Izvršni korisnik uvijek je ona osoba koja je posljednja uredila obavijest. Korisnik može vidjeti samo obavijesti koje se nalaze u grupi za koju ima dopuštenja za čitanje.

validation-status-icon-warning VAŽNO

Da bi obavijest ispravno radila, izvršni korisnik treba imati dovoljno dopuštenja za sve povezane objekte (uređaji, grupe, predlošci). Obično su potrebna dopuštenja za čitanje i upotrebu. Ako korisnik nema ta dopuštenja ili ih kasnije izgubi, obavijest neće raditi. Neuspješne obavijesti istaknute su narančastom bojom i aktivirat će e-poštu kojom će se obavijestiti korisnika.

Stvori obavijest – da bi stvorio obavijest, korisnik mora imati dopuštenja za pisanje za obavijesti u svojoj glavnoj grupi. Nova obavijest stvara se u osnovnoj grupi korisnika.

Promijeni obavijest – da bi mogao promijeniti obavijest, korisnik mora imati dopuštenja za pisanje za obavijesti u grupi u kojoj se nalazi obavijest.

Ukloni obavijest – da bi mogao izbrisati obavijest, korisnik mora imati dopuštenja za pisanje za obavijesti u grupi u kojoj se nalazi obavijest.

Kloniranje i VDI

Postoje tri pripremljene obavijesti za obavještavanje korisnika o događajima povezanima s kloniranjem ili korisnik može stvoriti novu, prilagođenu obavijest.

Filtar pristupa grupi

Gumb za filtriranje pristupa grupi omogućuje korisnicima da odaberu statičku grupu i filtriraju prikazane objekte prema grupi u kojoj se nalaze.

access_group

Dodavanje filtara i unaprijed postavljenih filtara

Kliknite Dodaj filtar i odaberite stavke s popisa za dodavanje kriterija filtriranja. Unesite nizove za pretraživanje u polja filtra. Aktivni filtri plave su boje.

Filtri se mogu spremiti na korisnički profil tako da ih možete upotrijebiti ponovno u budućnosti. Pod opcijom Unaprijed postavljeno na raspolaganju su vam sljedeće opcije:

Skupovi filtra – vaši spremljeni filtri, kliknite na jedan da bi se primijenio. Primijenjeni filtar označen je apply_default potvrdnom kvačicom. Odaberite opciju Uključi vidljive stupce, sortiranje i označavanje stranica kako biste spremili ove parametre u unaprijed postavljenu postavku.

add_new_defaultSpremi skup filtra – spremite konfiguraciju trenutačnog filtra kao novu unaprijed postavljenu postavku. Kad unaprijed postavljenu postavku spremite, ne možete urediti konfiguraciju filtra u unaprijed postavljenoj postavci.

edit_defaultUpravljanje skupovima filtra – uklonite ili preimenujte postojeće unaprijed postavljene postavke. Da biste primijenili postavke za unaprijed postavljene postavke, kliknite Spremi.

Očisti vrijednosti filtra – kliknite da biste uklonili samo trenutačne vrijednosti s odabranih filtara. Spremljene unaprijed postavljene postavke neće se mijenjati.

Ukloni filtre – kliknite kako biste uklonili odabrane filtre. Spremljene unaprijed postavljene postavke neće se mijenjati.

Ukloni neiskorištene filtre – uklonite polja filtra bez vrijednosti.

light-bulbPRIMJER

John, čija je osnovna grupa Johnova grupa, želi ukloniti (ili izmijeniti) obavijest 1. Obavijest je izvorno stvorio Larry, stoga se automatski nalazi u Larryjevoj osnovnoj grupi naziva Larryjeva grupa. Potrebno je ispuniti sljedeće uvjete da bi John uklonio (ili izmijenio) obavijest 1:

Johnu se mora dodijeliti skup dopuštenja s dopuštenjima za pisanje za obavijesti

Skup dopuštenja mora sadržavati Larryjevu grupu pod Statičke grupe.