Upravljanje skupovima dopuštenja

Da biste izmijenili određeni skup dopuštenja, kliknite ga, a zatim kliknite Uredi. Kliknite Udvostruči da biste stvorili duplikat skupa dopuštenja koji možete izmijeniti i dodijeliti određenom korisniku. Duplikat će se spremiti u osnovnu grupu korisnika koji ga je udvostručio.

validation-status-icon-error UPOZORENJE

Svi unaprijed definirani skupovi dopuštenja imaju grupu Sve u odjeljku Statičke grupe. Pazite na to kada ga dodjeljujete korisniku. Korisnici će imati ta dopuštenja za sve objekte u sustavu ESMC.

Osnovno

Unesite Naziv skupa (obavezna postavka), a možete unijeti i Opis skupa.

Statičke grupe

Možete dodati statičku grupu (ili više statičkih grupa) koja će imati ovu ovlast. Dopuštenja koja se provjeravaju u odjeljku Funkcija primjenjivat će se na objekte koji se nalaze u grupama odabranim u ovom odjeljku.

Funkcije

Označite pojedine module za koje želite dodijeliti pristup. Korisnik s ovom ovlašću imat će pristup ovim specifičnim zadacima. Također je moguće postaviti različita dopuštenja za svaku vrstu zadatka servera i zadatka klijenta. Dostupna su četiri prethodno utvrđena skupa funkcija. Odaberite jedan od četiri ili ručno odaberite potvrdne okvire funkcije.

Davanjem dopuštenja za pisanje automatski se daju prava za upotrebu i čitanje, a davanjem prava za upotrebu automatski se daju prava za čitanje.

Korisničke grupe

Možete dodati korisničku grupu (ili više korisničkih grupa) čiji se korisnički parametri mogu upotrijebiti unutar pravila (primjerice: ESET-ovo upravljanje mobilnim uređajima za iOS ili način nadjačavanja.

Korisnici

Izaberite korisnika koji će se dodijeliti ovim skupom dopuštenja. Svi dostupni korisnici navedeni su na lijevoj strani. Označite određene korisnike ili odaberite sve korisnike pomoću gumba Dodaj sve. Dodijeljeni korisnici navedeni su na desnoj strani. Dodjeljivanje korisnika nije obvezno, to možete napraviti kasnije.

Sažetak

Pregledajte konfigurirane postavke za relevantnu ovlast pa kliknite Završi. Skup dopuštenja sprema se u osnovnu grupu korisnika koji ga je stvorio.

Kliknite Spremi kao da biste stvorili novi predložak na temelju predloška koji uređujete. Od vas će se zatražiti da unesete naziv novog predloška.