Jämför

Funktionen Jämför gör det möjligt för användaren att jämföra två befintliga loggar. Resultatet är en uppsättning objekt som skiljer sig åt i loggarna. Det kan vara användbart om du vill spåra ändringar i systemet, ett användbart verktyg för att söka efter skadlig kod.

När programmet startas skapas en ny logg som visas i ett nytt fönster. Gå till Arkiv > Spara logg för att spara loggen i en fil. Loggfiler kan öppnas och visas vid ett senare tillfälle. Använd Arkiv > Öppna logg för att öppna en befintlig logg. ESET SysInspector visar alltid en logg per gång i huvudfönstret.

Fördelen med att jämföra två loggar är att det går att visa en aktuell logg och en logg sparad i en fil. Välj Arkiv > Jämför loggar och sedan Välj fil för att jämföra loggar. Den logg som du väljer jämförs med den aktiva loggen i huvudfönstret. Jämförelseloggen visar endast skillnaderna mellan loggarna.

note

Obs!

Om du jämför två loggfiler, klicka på Arkiv > Spara logg för att spara den som en ZIP-fil. Båda filerna sparas. Om filen öppnas vid ett senare tillfälle jämförs loggarna i den automatiskt.

Bredvid objekten visar ESET SysInspector symboler som identifierar skillnaderna mellan de två jämförda loggarna.

Beskrivning av alla symboler som kan visas bredvid objekten:

SINSP_COMP_ICONS_ADDED nytt värde, finns inte i föregående logg

SINSP_COMP_ICONS_ADDED_IN_BRANCH trädstrukturen innehåller nya värden

SINSP_COMP_ICONS_REMOVED borttaget värde, finns endast i den föregående loggen

SINSP_COMP_ICONS_REMOVED_IN_BRANCH trädstrukturen innehåller borttagna värden

SINSP_COMP_ICONS_REPLACED värde / fil ändrad

SINSP_COMP_ICONS_REPLACED_IN_BRANCH trädstrukturen innehåller ändrade värden / filer

SINSP_COMP_ICONS_GOT_LOWER risknivån har minskat / den var högre i föregående logg

SINSP_COMP_ICONS_GOT_HIGHERrisknivån har ökat / den var lägre i föregående logg

I avsnittet med förklaringarna som visas längst ned till vänster beskrivs alla symboler och namnen på de jämförda loggarna visas.

SINSP_COMP_BAR

Alla jämförelseloggar kan sparas i en fil och öppnas vid ett senare tillfälle.

example

Exempel

Skapa och spara en logg där ursprunglig information om systemet registreras i en fil som heter gammal.xml. När ändringar har utförts i systemet kan du öppna ESET SysInspector och låta programmet skapa en ny logg. Spara den i en fil som heter ny.xml.

Spåra ändringarna mellan dessa loggar genom att klicka på Arkiv > Jämför loggar. Programmet skapar då en jämförelselogg som visar skillnaderna mellan loggarna.

Samma resultat kan uppnås om du använder följande kommandoradsalternativ:

SysIsnpector.exe ny.xml gammal.xml