Vergelijken

Met de functie Vergelijken kan de gebruiker twee bestaande logbestanden vergelijken. Het resultaat is een set items die niet in beide logbestanden voorkomen (d.w.z. die slechts in een van beide bestanden voorkomen). Deze functie is handig wanneer u wijzigingen in het systeem wilt bijhouden, bijvoorbeeld om schadelijke code op te sporen.

Als u de functie uitvoert, wordt een nieuw logbestand gemaakt. Dit bestand wordt weergegeven in een nieuw venster. Klik op Bestand > Logbestand opslaan om een logbestand op te slaan. U kunt logbestanden later openen en weergeven. Als u een bestaand logbestand wilt openen, klikt u op Bestand > Logbestand openen. In het hoofdvenster van ESET SysInspector kan altijd maar één logbestand worden weergegeven.

Het voordeel van het vergelijken van twee logboeken is dat u een actief logboek samen met een opgeslagen logbestand kunt bekijken. Als u logbestanden wilt vergelijken, klikt u op Bestand > Logbestanden vergelijken en kiest u Bestand selecteren. Het geselecteerde logbestand wordt dan vergeleken met het actieve logbestand in het hoofdvenster van het programma. In het vergelijkende logboek worden alleen de verschillen tussen die twee logboeken weergegeven.

note

Opmerking

Als u twee logbestanden wilt vergelijken, klikt u op Bestand > Logbestand opslaan om het bestand op te slaan als een ZIP-bestand. Beide bestanden worden opgeslagen. Als u dit bestand later opent, worden de logbestanden automatisch vergeleken.

Naast de weergegeven items geeft ESET SysInspector symbolen weer die de verschillen tussen de vergeleken logbestanden aangeven.

Hier volgt een omschrijving van alle symbolen die kunnen worden weergegeven bij een item:

SINSP_COMP_ICONS_ADDED nieuwe waarde, niet aanwezig in het vorige logbestand

SINSP_COMP_ICONS_ADDED_IN_BRANCH sectie van boomstructuur bevat nieuwe waarden

SINSP_COMP_ICONS_REMOVED verwijderde waarde, alleen aanwezig in het vorige logbestand

SINSP_COMP_ICONS_REMOVED_IN_BRANCH sectie van boomstructuur bevat verwijderde waarden

SINSP_COMP_ICONS_REPLACED waarde/bestand is gewijzigd

SINSP_COMP_ICONS_REPLACED_IN_BRANCH sectie van boomstructuur bevat gewijzigde waarden/bestanden

SINSP_COMP_ICONS_GOT_LOWER het risiconiveau is afgenomen/was hoger in het vorige logbestand

SINSP_COMP_ICONS_GOT_HIGHER het risiconiveau is toegenomen/was lager in het vorige logbestand

In de linkerbenedenhoek worden alle symbolen beschreven en ziet u ook de namen van de logbestanden die worden vergeleken.

SINSP_COMP_BAR

Een vergelijkend logbestand kunt u opslaan en later opnieuw openen.

example

Voorbeeld

Genereer een logbestand met systeeminformatie en sla het bestand op met de naam vorigbestand.xml. Nadat er wijzigingen zijn aangebracht in het systeem, opent u ESET SysInspector en genereert u een nieuw logbestand. Sla dit logbestand op met de naam huidigbestand.xml.

Als u de verschillen tussen deze twee logbestanden wilt bekijken, klikt u op Bestand > Logbestanden vergelijken. Er wordt een vergelijkend logbestand gemaakt met de verschillen tussen de twee logbestanden.

U kunt dit ook doen door de volgende parameters te gebruiken op de opdrachtregel:

SysIsnpector.exe huidigbestand.xml vorigbestand.xml