ESET RMM

Remote Monitoring and Management (RMM) is het proces van supervisie en beheer van softwaresystemen (zoals op pc's, servers en mobiele apparaten) door middel van een lokaal geïnstalleerde agent die door een managementserviceprovider kan worden benaderd.

RMM inschakelen

Hiermee wordt de opdracht Remote Monitoring and Management ingeschakeld. U moet beheerdersrechten hebben om het RMM-hulpprogramma te gebruiken.

Werkmodus

Selecteer de werkmodus van RMM in het vervolgkeuzemenu:

Alleen veilige bewerkingen: als u de RMM-interface voor veilige en alleen-lezenbewerkingen wilt inschakelen

Alle bewerkingen: als u de RMM-interface voor alle bewerkingen wilt inschakelen

Autorisatiemethode

Stel de RMM-autorisatiemethode in het vervolgkeuzemenu in:

Geen: er wordt geen toepassingspadcontrole uitgevoerd. U kunt ermm.exe vanuit elke toepassing uitvoeren

Toepassingspad: geef op welke toepassing door ermm.exe kan worden uitgevoerd

De standaardinstallatie van ESET Security for Microsoft SharePoint bevat het bestand ermm.exe, dat zich bevindt in ESET Security for Microsoft SharePoint (standaardpad is c:\Program Files\ESET\ESET Security for Microsoft SharePoint). ermm.exe wisselt gegevens uit met RMM Plugin, die met RMM Agent communiceert en met RMM Server is verbonden.

ermm.exe: opdrachtregelhulpprogramma ontwikkeld door ESET waarmee Endpoint-producten en communicatie met RMM Plugin kunnen worden beheerd.

RMM Plugin: een toepassing van een derde die lokaal wordt uitgevoerd op het Endpoint Windows-systeem. Plugin is ontworpen om met een specifieke RMM Agent (bijvoorbeeld alleen Kaseya) en met  te communiceren.

RMM Agent: een toepassing van een derde (bijvoorbeeld van Kaseya) die lokaal wordt uitgevoerd op het Endpoint Windows-systeem. Agent communiceert met RMM Plugin en met RMM Server.

RMM Server: wordt als service uitgevoerd op een server van een derde. Ondersteunde RMM-systemen zijn afkomstig van Kaseya, Labtech, Autotask, Max Focus en Solarwinds N-able.

Ga naar ons artikel in de kennisbank voor meer informatie over ESET RMM in ESET Security for Microsoft SharePoint.

ESET Direct Endpoint Management-plug-ins voor RMM-oplossingen van derden

RMM Server wordt als service uitgevoerd op een server van derden. Zie voor meer informatie de volgende online gebruikershandleidingen voor ESET Direct Endpoint Management:

ESET Direct Endpoint Management-plug-in voor ConnectWise Automate

ESET Direct Endpoint Management-plug-in voor DattoRMM

ESET Direct Endpoint Management voor Solarwinds N-Central

ESET Direct Endpoint Management voor NinjaRMM