Netwerk toevoegen

Netwerkconfiguratie-instellingen vindt u op de volgende tabbladen:

Netwerk

U kunt de Netwerknaam definiëren en het Beveiligingstype voor het netwerk selecteren. Hiermee wordt weergegeven of het netwerk is ingesteld op Vertrouwd netwerk, Niet-vertrouwd netwerk of Windows-instelling gebruiken.

Bovendien worden adressen die zijn toegevoegd onder Aanvullende vertrouwde adressen, altijd toegevoegd aan de vertrouwde zone van adapters die op dit netwerk zijn aangesloten (ongeacht het beveiligingstype van het netwerk).

Waarschuwen over zwakke WiFi-versleuteling: in ESET Security for Microsoft SharePoint wordt een melding weergegeven wanneer u verbinding maakt met een niet-beveiligd draadloos netwerk of met een netwerk met een zwakke beveiliging.

Firewallprofiel: dit wordt overgenomen van de netwerkadapter.

Updateprofiel: selecteer het updateprofiel dat wordt gebruikt wanneer u verbinding maakt met dit netwerk.

add_network

Netwerkidentificatie

Wordt uitgevoerd op basis van de parameters van de lokale netwerkadapter. Alle geselecteerde parameters worden vergeleken met de werkelijke parameters van actieve netwerkverbindingen. IPv4- en IPv6-adressen zijn toegestaan.

Netwerkverificatie

Hiermee zoekt u naar een specifieke server in het netwerk en gebruikt u asymmetrische versleuteling (RSA) om die server te verifiëren. De naam van het netwerk dat wordt geverifieerd, moet overeenkomen met de zonenaam die is ingesteld in de instellingen van de verificatieserver. De naam is hoofdlettergevoelig. Geef een servernaam, server-luisterpoort en een openbare sleutel op die overeenkomt met de persoonlijke serversleutel. De servernaam kan worden ingevoerd in de vorm van een IP-adres, DNS- of NetBios-naam, en kan worden gevolgd door een pad dat de locatie van de sleutel op de server aangeeft (bijvoorbeeld server_name_/directory1/directory2/authentication). U kunt alternatieve servers opgeven door ze toe te voegen aan het pad, gescheiden door puntkomma's.

De openbare sleutel kan worden geïmporteerd met een van de volgende bestandstypen:

PEM-versleutelde openbare sleutel (.pem), deze sleutel kan worden gegenereerd met behulp van de ESET-verificatieserver.

Versleutelde openbare sleutel

Certificaat met openbare sleutel (.crt)

Klik op Testen om uw instellingen te testen. Als de verificatie slaagt, wordt 'Serververificatie is geslaagd' weergegeven. Als verificatie niet juist is geconfigureerd, worden de volgende foutberichten weergegeven:

Serververificatie mislukt. Ongeldige of niet-overeenkomende handtekening.

De serverhandtekening komt niet overeen met de ingevoerde openbare sleutel.

Serververificatie is mislukt. Netwerknaam komt niet overeen.

Schakel deze schakelaar uit als u de regel in de lijst wilt behouden maar deze niet wilt gebruiken.

Serververificatie mislukt. Ongeldige of geen reactie van server.

Er wordt geen antwoord ontvangen als de server niet actief of niet toegankelijk is. Er kan een ongeldig antwoord worden ontvangen als er een andere HTTP-server wordt uitgevoerd op het opgegeven adres.

Ongeldige openbare sleutel opgegeven.

Controleer of het bestand met de openbare sleutel dat u hebt ingevoerd, niet beschadigd is.