Real-timebeveiliging van bestandssysteem

Met Realtimebeveiliging van bestandssysteem kunt u alle gebeurtenissen met malware beheren in het systeem. Alle bestanden worden gescand op schadelijke code wanneer ze worden geopend, gemaakt of uitgevoerd op de computer. Realtimebeveiliging van bestandssysteem wordt standaard uitgevoerd bij het opstarten van het systeem en biedt ononderbroken scans.

In bijzondere gevallen (bijvoorbeeld als er een conflict is met een andere realtimescanner) kan realtimebeveiliging worden uitgeschakeld door Realtimebeveiliging van bestandssysteem automatisch starten uit te schakelen in Geavanceerde instellingen (F5) onder Realtimebeveiliging van bestandssysteem > Basis.

ESET Security for Microsoft SharePoint is compatibel met machines die Azure File Sync-agent gebruiken met ingeschakelde cloud-tiering. ESET Security for Microsoft SharePoint herkent bestanden met attribuut FILE_ATTRIBUTE_RECALL_ON_DATA_ACCESS.

Te scannen media

Standaard worden alle mediatypen gescand op mogelijke bedreigingen:

Lokale stations: hiermee worden alle systeemschijven gecontroleerd.

Verwisselbare media: hiermee worden cd's/dvd's, USB-opslagapparaten, Bluetooth-apparaten, enz. gecontroleerd.

Netwerkstations: hiermee worden alle toegewezen stations gescand.

Het wordt aangeraden de standaardinstellingen te gebruiken en deze alleen in specifieke gevallen te wijzigen, bijvoorbeeld wanneer het scannen van bepaalde media tot aanzienlijke vertragingen in de gegevensoverdracht leidt.

Scannen uitvoeren bij

Standaard worden alle bestanden gescand als ze worden geopend, gemaakt of uitgevoerd. Het wordt aangeraden deze standaardinstellingen te behouden, omdat deze het hoogste niveau van real-timebeveiliging voor uw computer bieden:

Geopende bestanden: scannen wanneer bestanden worden geopend/benaderd.

Gemaakte bestanden: scannen wanneer bestanden worden gemaakt/gewijzigd.

Uitgevoerde bestanden: scannen wanneer bestanden worden uitgevoerd.

Toegang tot verwisselbare media: scannen bij toegang tot verwisselbare opslag. Wanneer verwisselbare media waarop zich een opstartsector bevindt op het apparaat worden aangesloten, wordt de opstartsector onmiddellijk gescand. Met deze optie worden geen bestanden op de verwisselbare media gescand. De optie om bestanden op verwisselbare media te scannen bevindt zich hier: Te scannen media > Verwisselbare media. De optie Toegang tot de opstartsector van verwisselbare media werkt alleen goed als u Opstartsectoren/UEFI ingeschakeld houdt in de ThreatSense-parameters.

Uitzonderingen voor processen

Hiermee kunt u specifieke processen uitsluiten. Bij processen van de back-upoplossing bijvoorbeeld worden alle bestandsbewerkingen die worden toegeschreven aan een dergelijk uitgesloten proces, genegeerd en als veilig beschouwd, waardoor verstoring van het back-upproces wordt geminimaliseerd.

ThreatSense-parameters

Real-timebeveiliging van bestandssysteem controleert alle typen media en wordt geactiveerd door verschillende systeemgebeurtenissen, zoals het openen van een bestand. Real-timebeveiliging van bestandssysteem kan worden geconfigureerd om nieuw gemaakte bestanden anders te behandelen dan bestaande bestanden. U kunt Real-timebeveiliging van bestandssysteem bijvoorbeeld zodanig configureren dat nieuw gemaakte bestanden uitvoeriger worden gecontroleerd.

Om te zorgen voor een minimale systeembelasting bij het gebruik van real-timebeveiliging, worden reeds gescande bestanden niet opnieuw gescand (tenzij ze zijn gewijzigd). Bestanden worden direct na elke update van de database met detectie-engine opnieuw gescand. Dit gedrag wordt bepaald met Smart-optimalisatie. Als Smart-optimalisatie wordt uitgeschakeld, worden alle bestanden elke keer gescand wanneer ze worden gebruikt.

Als u deze instelling wilt wijzigen, drukt u op F5 om Geavanceerde instellingen te openen. Vouw Computer > Realtimebeveiliging van bestandssysteem uit. Klik op ThreatSense-parameters > Overige en schakel Smart-optimalisatie inschakelen in of uit.

Aanvullende ThreatSense-parameters

U kunt uitvoerige opties van de Aanvullende ThreatSense-parameters voor nieuw gemaakte en gewijzigde bestanden of Aanvullende ThreatSense-parameters voor uitgevoerde bestanden wijzigen.