Installatie – opstartwizard

De eerste keer dat u ESET Parental Control for Android opent, wordt u gevraagd om ESET Parental Control for Android in te stellen:

ESET Parental Control for Android instellen op het apparaat van de ouder

1.Selecteer uw Land en de Taal die u wilt gebruiken in ESET Parental Control for Android. Tik op Accepteren. Door te tikken op de knop Accepteren, gaat u akkoord met de Licentieovereenkomst voor eindgebruikers en stemt u in met het Privacybeleid.

2.Selecteer of u wilt deelnemen aan het Programma voor kwaliteitsverbetering. U kunt dit later wijzigen in de instellingen van het programma. Kom meer te weten over het Programma voor kwaliteitsverbetering. Selecteer of u wilt toestaan dat ESET Parental Control for Android promotiekortingen en productnieuws van ESET verstuurt. Tik op Volgende om uw beslissingen te bevestigen.

3.Selecteer Ouder. U kunt dezelfde hulpmiddelen en instellingen voor ouders in de app vinden in de portal ESET HOME.

4.Meld u aan bij uw ESET HOME-account. Als u geen account hebt, kunt u er een aanmaken.

5.Als u ESET Parental Control for Android voor het eerst installeert, wordt u gevraagd uw Pincode voor ouders te definiëren. De viercijferige PIN wordt gebruikt voor toegang tot instellingen voor ouders op het apparaat van het kind. Wij raden daarom aan dat u een sterke pincode gebruikt.

6.Tik op OK om ESET Parental Control for Android te starten.

7.Als u geen kinderprofielen hebt, moet u er eerst een aanmaken. Als u een nieuw kinderprofiel wilt maken, tikt u rechtsonder op de knop +. Vul de naam van uw kind in en selecteer Geslacht, Leeftijd en Geboortedatum. De leeftijd van uw kind wordt gebruikt om ongepaste toepassingen en websites uit te filteren. Ook kunt u een foto of avatar van uw kind uploaden. Als u een foto of avatar wilt toevoegen, tikt u op het camerapictogram en selecteert u een afbeelding of foto op uw apparaat. Tik tot slot op Opslaan.

ESET Parental Control for Android Instellen op een apparaat van een kind

important

Verschillen in de Wizard Opstarten

Deze handleiding is bedoeld voor apparaten met stock-Android. De machtigingsinstellingen kunnen verschillen afhankelijk van de fabrikant van het apparaat.

1.Selecteer uw Land en de Taal die u wilt gebruiken in ESET Parental Control for Android. Tik op Accepteren. Door te tikken op de knop Accepteren, gaat u akkoord met de Licentieovereenkomst voor eindgebruikers en stemt u in met het Privacybeleid.

2.Selecteer of u wilt deelnemen aan het Programma voor kwaliteitsverbetering. U kunt dit later wijzigen in de instellingen van het programma. Selecteer of u wilt toestaan dat ESET Parental Control for Android promotiekortingen en productnieuws van ESET verstuurt. Tik op Volgende om uw beslissingen te bevestigen.

3.Selecteer een kind.

4.Meld u aan bij uw ESET HOME-account. Als u geen account hebt, moet u er een aanmaken.

arrow_down_homeMeld u aan op een bestaand ESET HOME-account
arrow_down_homeEen nieuw ESET HOME-account maken

5.Als u ESET Parental Control for Android voor het eerst gebruikt, wordt u gevraagd uw Pincode voor ouders te definiëren. De viercijferige pincode wordt gebruikt voor toegang tot instellingen voor ouders op het apparaat van het kind. Wij raden daarom aan dat u een sterk pincode gebruikt.

6.Selecteer een kinderprofiel of maak er een aan. Als u geen kinderprofielen hebt, moet u er eerst een aanmaken. Als u een nieuw kinderprofiel wilt maken, tikt u op de knop +. Vul de naam van uw kind in en selecteer Geslacht, Leeftijd en Geboortedatum. De leeftijd van uw kind wordt gebruikt om ongepaste toepassingen en websites uit te filteren. Ook kunt u een foto of avatar van uw kind uploaden. Als u een foto of avatar wilt toevoegen, tikt u op het camerapictogram en selecteert u een afbeelding of foto op uw apparaat. Tik tot slot op Opslaan.

7.Op het volgende scherm wordt uitgelegd hoe u het bewaken van apps kunt inschakelen. Tik op Overslaan als u de toegankelijkheidsmachtiging niet wilt toestaan of tik op Volgende om door te gaan.

important

Belangrijk

Toegankelijkheidsmachtiging is vereist. Als u op Overslaan tikt, werken de basisfuncties van ESET Parental Control for Android niet en kunt u de toepassing niet gebruiken.

8.Selecteer in de toegankelijkheidsinstellingen de optie Ouderlijk toezicht.

9.Tik op het schakelpictogram om ESET Parental Control for Android toestemming te geven om de service te gebruiken.

10.Tik op Toestaan om uw beslissing te bevestigen.

11.U keert terug naar de app ESET Parental Control for Android. Tik op Volgende om verder te gaan met machtigingen voor Gebruikstoegang.

12.Selecteer Ouderlijk toezicht.

13.Tik op de schakelknop om gebruikstoegang te verlenen voor ESET Parental Control for Android.

14.U keert terug naar de app ESET Parental Control for Android. Tik op Volgende om verder te gaan met de machtiging voor Schermoverlay. Hiermee geeft u ESET Parental Control for Android toestemming om schermfunctionaliteit te blokkeren.

15.Tik op de schakelknop om ESET Parental Control for Android toestemming te geven om te worden weergegeven over andere apps.

16.U keert terug naar de ESET Parental Control for Android-app. Tik op Volgende om de bescherming tegen verwijderen in te schakelen. Bescherming tegen verwijderen blokkeert ongeautoriseerde verwijdering van ESET Parental Control for Android.

17.Tik op Activeren.

18.Tik op Doorgaan om machtigingen toe te staan die nodig zijn voor het correct functioneren van ESET Parental Control for Android.

19.Tik op Toestaan zodat ESET Parental Control for Android telefoongesprekken kan beheren.

20.Tik alleen op Toestaan terwijl u de app gebruikt om ESET Parental Control for Android toegang te geven tot de locatie van het apparaat van het kind.

21.Tik op Toestaan om ESET Parental Control for Android toegang te geven tot de achtergrondlocatie.

22.Tik op Altijd toestaan.

23.Klik op Inschakelen om de installatie te voltooien. Ouderlijke bescherming is nu actief.

Misbruik van het gastaccount

Wij raden aan dat u het gastaccount op het apparaat van uw kind uitschakelt om te voorkomen dat uw kind het gastaccount misbruikt om ESET Parental Control for Android te omzeilen.

Op stock-Android:

1.Open de app Instellingen op uw apparaat.

2.Tik op Systeem - > Geavanceerd - > Meerdere gebruikers.

3.Tik op de schakelknop om de functie Meerdere gebruikers uit te schakelen.

Deze instellingen kunnen verschillen afhankelijk van de fabrikant van uw apparaat.

important

Batterijbescherming

Veel fabrikanten van apparaten hebben opties voor batterijbescherming of batterijbesparing geïntroduceerd in Android 6-apparaten en later. Op apparaten die deze functie hebben, moet u een uitzondering aanbrengen, zodat de functie ESET Parental Control for Android werkt als de batterijbesparingsfunctie is ingeschakeld. Raadpleeg de documentatie van de fabrikant van uw apparaat als u een uitzondering wilt aanbrengen.