GUI uitschakelen op terminalserver

In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe u de GUI van ESET Mail Security kunt uitschakelen die wordt uitgevoerd op Windows Terminal Server voor gebruikerssessies.

Normaal gesproken wordt de GUI van ESET Mail Security gestart wanneer een externe gebruiker zich aanmeldt bij de server en een terminalsessie begint. Dit is meestal niet gewenst op terminalservers. Als u de grafische gebruikersinterface wilt uitschakelen voor terminalsessies, kunt u dat doen via eShell door de opdracht set ui ui gui-start-mode none uit te voeren. Hiermee wordt de grafische gebruikersinterface in de terminalmodus gezet. Dit zijn de twee beschikbare modi om in de grafische gebruikersinterface op te starten:

set ui ui gui-start-mode full

set ui ui gui-start-mode none

Als u wilt weten welke modus momenteel wordt gebruikt, voert u de opdracht get ui ui gui-start-mode uit.

note

Als u ESET Mail Security op een Citrix-server hebt geïnstalleerd, raden we aan dat u instellingen gebruikt die zijn beschreven in ons kennisbankartikel .