Anti-Phishing

De term phishing beschrijft criminele activiteit waarbij gebruikers worden gemanipuleerd om vertrouwelijke informatie prijs te geven op een website die er echt uitziet maar dat niet is. Met phishing wordt vaak geprobeerd toegang te krijgen tot gevoelige gegevens zoals bankrekeningnummers, creditcardnummers, pincodes of gebruikersnamen en wachtwoorden.

Antiphishing in ESET Mobile Security beschermt ook tegen andere websites die als kwaadaardig of gevaarlijk werden beschouwd.

Wij adviseren u Antiphishing ingeschakeld te laten. Alle potentiële phishingaanvallen die afkomstig zijn van websites of domeinen die in de ESET-malwaredatabase zijn opgenomen, worden geblokkeerd en er wordt een waarschuwing weergegeven die u op de hoogte stelt van de aanvalspoging.

Antiphishing wordt geïntegreerd in de meeste gangbare webbrowsers die voor het Android-besturingssysteem beschikbaar zijn, evenals in Chrome en standaardbrowsers die zijn voorgeïnstalleerd op Android-apparaten (doorgaans genaamd Internet of Browser). Andere browsers worden mogelijk als 'Niet-beveiligd' aangegeven omdat Antiphishing hierin onvoldoende kan worden geïntegreerd. Als u de functionaliteit van Antiphishing volledig wilt gebruiken, raden wij aan dat u geen webbrowsers gebruikt die niet zijn beveiligd.

important

Belangrijk

Voor een goede integratie van Antiphishing met webbrowsers raadt ESET aan Android 6 (Marshmallow) of later te gebruiken.

Functionaliteit verbeteren: u wordt door ESET Mobile Security gewaarschuwd als voor Antiphishing aanvullende machtigingen zijn vereist van het besturingssysteem Android. Tik op Toestaan om de instellingen voor Toegankelijkheid van het systeem te openen en bepaal op basis van de beschikbare opties of u voor meer browsers ondersteuning wilt instellen en of u beveiliging wilt inschakelen voor wanneer u in privémodus (incognito) surft. Als u niet wilt dat dit als een probleem wordt gemeld, tikt u op Dit probleem negeren (niet aanbevolen).

Tik op de menuknop three_dots_menu en tik op Uitschakelen om Antiphishing uit te schakelen.

note

Antiphishing op Samsung DeX

Anti-Phishing wordt niet ondersteund op apparaten die zijn aangesloten op het Samsung DeX-station.

Beveiligde browsers

Chrome

Chrome Beta

Firefox

Firefox Beta

Opera

Opera Beta

Opera Mini

Opera Mini Beta

Opera TV-browser

Samsung Internet

Mint

Yandex-browser

DuckDuckGo (in ESET Mobile Security versie 6.1 en hoger)

Kiwi-browser

Edge

Silk op Amazon-apparaten

Mi-browser

Xiaomi Mi-browser

Vewd in Android TV

Beveiligde apps voor sociale netwerken

Facebook

Facebook Lite

Messenger

Messenger Lite

Instagram

Sociale-netwerkapps die beveiligde browseronderdelen gebruiken voor webweergave zijn ook beveiligd.