Ajutor online ESET

Căutare Română
Selectaşi subiectul

Suport tehnic

Specialiștii de la Suport tehnic ESET vă stau la dispoziție pentru a vă acorda asistență administrativă sau tehnică în legătură cu ESET Mobile Security sau cu orice alt produs ESET.

help-iconContactați Suport tehnic ESET

Pentru a trimite o solicitare de asistență direct de pe dispozitiv:

1.Atingeți Meniu hamburger_menu în ecranul principal ESET Mobile Security (sau apăsați pe butonul Meniu de pe dispozitiv).

2.Atingeți Suport tehnic.

3.Atingeți Suport tehnic pentru a crea o solicitare de asistență tehnică.

4.Completați toate câmpurile necesare. ESET Mobile Security include funcționalitatea Înregistrare în log avansată, pentru a ajuta la diagnosticarea eventualelor probleme tehnice.

5.Pentru a trimite către ESET un log detaliat al aplicației, asigurați-vă că ați selectat opțiunea Trimitere log aplicație (implicit).

6.Atingeți Trimitere pentru a trimite solicitarea.

7.Un specialist de Suport tehnic ESET vă va contact pe adresa de e-mail furnizată de dvs.

Jurnalele de diagnosticare au fost șterse dacă ați dezinstalat și reinstalat ESET Mobile Security ca parte a procesului de depanare. Vă recomandăm să replicați problema și să trimiteți apoi jurnalele.


important

Aplicația este imposibil de deschis sau nu răspunde

Pentru a trimite o solicitare de asistență către ESET dacă ESET Mobile Security nu răspunde sau nu puteți deschide produsul, accesați Setări > Aplicații > ESET Mobile Security > Spațiu de stocare > Administrare spațiu de stocare. Faceți clic pe Suport tehnic și completați toate câmpurile obligatorii.