SMS- og Varselbeskyttelse

SMS- og Varselbeskyttelse beskytter deg mot smishing.

Smishing er en kombinasjon av ordene phishing og SMS (Short Message Service). Derfor kalles det noen ganger også SMS-phishing. Angripere bruker SMS-meldinger, ettersom folk har en tendens til å stole mer på tekstmeldinger enn på e-post.

SMS-beskyttelse beskytter deg mot smishing-spredning fra SMS-en. Trusselen kan imidlertid også spres fra hvilken som helst meldingsplattform. Det er der Varselbeskyttelse kommer inn. Når du mottar en SMS eller et varsel (for eksempel etter å ha fått en melding på Whatsapp), analyserer ESET Mobile Security koblingen. Basert på analysen er det tre mulige utfall:

Ingen trusler funnet.

Potensielt uønsket innhold funnet. Innholdet i meldingen eller varslingen utgjør kanskje ikke noen direkte risiko. Hensikten er ikke nødvendigvis ondsinnet som andre typer skadelig programvare, for eksempel virus eller trojanere. Den kan imidlertid installere ekstra uønsket programvare, endre oppførselen til den digitale enheten eller utføre aktiviteter som ikke er godkjent eller forventet av brukeren.

Farlig innhold funnet. Denne meldingen eller dette varselet inneholder farlige koblinger eller phishing-koblinger. Vi anbefaler at du ikke åpner innholdet, og at du fjerner meldingen eller varselet.

important

Sletting av meldinger og varsler

Av sikkerhetsårsaker kan ikke ESET Mobile Security fjerne meldinger eller varsler for deg. Du må fjerne det farlige innholdet manuelt.

Slik fungerer smishing

1.En angriper sender deg en melding med en kobling til et nettsted.

2.Koblingen fører vanligvis til et phishing-nettsted som kan prøve å lokke deg til å oppgi personopplysninger. Disse kan for eksempel brukes til å stjele penger fra deg eller begå videre svindel. Koblingen kan også føre til et ondsinnet nettsted som inneholder skadelig programvare eller prøver å lure deg til å laste den ned.

Tegn på smishing

Et mistenkelig telefonnummer, for eksempel et utenlandsk nummer eller et nummer med et uvanlig antall siffer.

Meldingen inneholder ukjente filer eller koblinger.

Smishing-meldinger har vanligvis en tone som tilsier at det haster.

Smishing-meldinger utgir seg ofte for å være informasjon om en premie eller gevinst.