Anti-Phishing

Phishing beskriver en kriminell handling som inkluderer det å manipulere brukere til å oppgi konfidensiell informasjon på et nettsted som fremstår som ekte, men som ikke er det. Denne typen manipulering er kjent som sosial manipulering. Phishing brukes ofte for å få tilgang til sensitive data som f.eks. bankkontonumre, betalingskortnumre, PIN-koder eller brukernavn og passord.

Anti-Phishing i ESET Mobile Security beskytter mot nettsteder som anses som skadelige eller farlige.

Vi anbefaler at du har Anti-phishing aktivert. Når den er aktivert, vil alle potensielle phishing-angrep fra nettsteder eller domener oppført i ESETs database for skadelig programvare, bli blokkert og et varsel vil bli vist for å informere deg om angrepsforsøket.

Anti-phishing integreres med de vanligste nettleserne og appene for sosiale nettverk som er tilgjengelige på Android OS. Chrome og standardnettlesere som er forhåndsinstallert på Android-enheter (vanligvis kalt Internett eller Nettleser). Andre nettlesere kan være oppført som Ubeskyttet fordi de ikke gir tilstrekkelig integrering for Anti-Phishing. For å få mest mulig ut av Anti-Phishing-funksjonen, anbefaler vi at du ikke bruker nettlesere som ikke støttes.

important

For riktig Anti-Phishing-integrering med nettlesere, anbefaler vi å bruke Android 6 (Marshmallow) eller nyere.

Forbedre funksjonaliteten – ESET Mobile Security advarer deg hvis Anti-Phishing-beskyttelsen krever flere tillatelser fra Android-operativsystemet. Trykk på Tillat for å åpne systemets innstillinger for tilgjengelighet og vurdere de tilgjengelige støttealternativene for flere nettlesere og aktivere beskyttelse når du surfer i privat (inkognito) modus. Hvis du ikke ønsker dette problemet skal rapporteres som et problem, trykk Ignorer dette problemet (anbefales ikke).

For å deaktivere Anti-Phishing, trykk på de tre prikkene three_dots_menui Anti-Phishing-delen og trykk på Deaktiver.

Tillat tilgjengelighetstillatelse på ESET Mobile Security som er installert fra .APK-filen på Android 13

note

Merk

Av sikkerhetsgrunner begrenser Android 13 bruken av tilgjengelighetstillatelsen til apper som er installert fra .apk-filer for å forhindre uinformert tilgang til disse tillatelsene.

Hvordan ESET Mobile Security bruker denne tillatelsen

Vi bruker denne tillatelsen for å få tilgang til nettadressene til nettsteder du besøker. Vi analyserer disse nettstedene for ondsinnet hensikt, som for eksempel phishing, skadelig programvare eller andre farlige aktiviteter.

For å beskytte dine sensitive data, vil nettstedet blokkeres når en trussel oppdages.

Data som åpnes via tilgjengelighetstillatelsen, deles ikke med noen tredjeparter.

Slik løser du tilgjengelighetsproblemet:

note

Tillat tilgjengelighetstillatelse

For de illustrerte instruksjonene, les kunnskapsbaseartiklene våre (det kan hende at artikkelen bare er på engelsk).

1.Åpne Oppsett > Tilgjengelighet > Nedlastede apper, og ESET Mobile Security er utilgjengelig.

2.Trykk på ESET Mobile Security-appen, og dialogboksen Begrenset oppsett åpnes.

3.Trykk på OK.

4.Gå til Oppsett > Apper > ESET Mobile Security for å åpne App-informasjon.

5.Trykk på menyikonet med tre prikker three_dots_menu i øvre høyre hjørne > Tillat begrenset oppsett.

Begrenset oppsett er nå satt til tillatt og du kan begynne å bruke programmet på en sikker måte.

note

Anti-phishing på Samsung DeX

Anti-phishing støttes ikke på enheter som er koblet til Samsung DeX-stasjonen.

Beskyttede nettlesere

Chrome

Chrome Beta

Firefox

Firefox Beta

Opera

Opera Beta

Opera Mini

Opera Mini Beta

Opera TV-nettleser

Samsung Internet

Mint

Yandex-nettleser

DuckDuckGo (på versjon 6.1 og nyere av ESET Mobile Security)

Kiwi-nettleser

Edge

Silk på Amazon-enheter

Mi-nettleser

Xiaomi Mi-nettleser

Vewd på Android TV

Beskyttede apper for sosiale nettverk

Facebook

Facebook Lite

Messenger

Messenger Lite

Instagram

Apper for sosiale nettverk som bruker beskyttede nettleserkomponenter for nettvisning, er også beskyttet.