Lägga till en ny regel

Om du vill skapa en ny regel trycker du på +-ikonen.

1.I avsnittet Vad väljer du antingen Blockera eller Tillåt för att ange regeltypen för samtal och meddelanden. Välj vilken samtalsriktning som ska blockeras (inkommande är valt som standard).

2.I avsnittet Vem väljer du ett alternativ för att ange vilka telefonnummer som ska omfattas av regeln.

Person – välj en person i kontaktlistan eller lägg till namn och nummer manuellt. Du kan tilldela fler telefonnummer till ett namn genom att klicka på +-knappen i avsnittet Telefonnummer.

GruppESET Mobile Security känner igen kontaktgrupperna sparade i dina kontakter (till exempel familj, vänner eller arbetskamrater).

Alla okända nummer inkluderar alla telefonnummer som inte är sparade i kontaktlistan. Alternativet kan användas för att blockera ovälkomna telefonsamtal (exempelvis ”cold calls”) eller för att förhindra att barn ringer okända nummer.

Alla kända nummer inkluderar alla telefonnummer som är sparade i kontaktlistan.

Alla nummer blockerar alla inkommande samtal.

Dolda nummer gäller för uppringare som blockerat sitt telefonnummer mot nummerpresentation (CLIR).

3.I avsnittet När väljer du antingen Alltid eller Anpassat för att ange tidsintervall och veckodagar som regeln ska gälla. Som standard är lördag och söndag valda.

Se den här artikeln i kunskapsbasen för illustrerade anvisningar.

note

Samtalsfilter utomlands

Om du befinner dig utomlands ska alla telefonnummer vara angivna med den internationella uppringningskoden följt av själva numret (exempelvis +1610100100).