Skydd mot nätfiske

Termen nätfiske avser en kriminell verksamhet som involverar att manipulera användare så att de uppger konfidentiell information på en webbplats som ser äkta ut, men som inte är det. Den här typen av manipulation kallas för social ingenjörskonst. Nätfiske används ofta för att få tillgång till känsliga uppgifter som bankkonton, kreditkortsnummer, PIN-koder eller användarnamn och lösenord.

Skydd mot nätfiske i ESET Mobile Security skyddar även mot andra webbplatser som anses skadliga eller farliga.

Vi rekommenderar att du låter Skydd mot nätfiske vara markerat. Alla potentiella nätfiskeattacker som kommer från webbplatser eller domäner registrerade i ESET:s databas över skadlig kod blockeras och ett varningsmeddelande visas som informerar dig om attacken.

Skydd mot nätfiske integreras med de flesta vanliga webbläsarna och apparna för sociala nätverk som finns tillgängliga i Android OS. Chrome och standardwebbläsare som är förinstallerade på Android-enheter (kallas vanligen Internet eller Webbläsare). Andra webbläsare kan listas som oskyddade eftersom skyddet mot nätfiske inte kan integreras tillräckligt i dem. Om du vill använda funktionerna i skyddet mot nätfiske fullt ut bör webbläsare som inte stöds ej heller användas.

important

Viktigt

För korrekt integrering av skydd mot nätfiske med webbläsare rekommenderar ESET att du använder Android 6 (Marshmallow) eller senare.

Förbättra funktionaliteten – ESET Mobile Security varnar om skyddet mot nätfiske behöver ytterligare behörigheter godkända av Android OS. Tryck på Tillåt för att öppna systemets åtkomstinställningar och se igenom de tillgängliga alternativen för att ge stöd åt fler webbläsare och aktivera skydd när du surfar i privatläge. Om du inte vill att detta ska rapporteras som ett problem trycker du på Ignorera det här problemet (rekommenderas ej).

Om du vill inaktivera skyddet mot nätfiske trycker du på menyknappen three_dots_menuoch sedan på Inaktivera.

note

Skydd mot nätfiske på Samsung DeX

Skydd mot nätfiske stöds inte på enheter anslutna till en Samsung-DeX-station.

Skyddade webbläsare

Chrome

Chrome Beta

Firefox

Firefox Beta

Opera

Opera Beta

Opera Mini

Opera Mini Beta

Opera TV-webbläsare

Samsung Internet

Mint

Yandex-webbläsare

DuckDuckGo (i ESET Mobile Security version 6.1 och senare)

Kiwi-webbläsare

Edge

Silk i Amazon-enheter

Mi-webbläsare

Xiaomi Mi-webbläsare

Vewd i Android TV

Skyddade appar för sociala nätverk

Facebook

Facebook Lite

Messenger

Messenger Lite

Instagram

Appar för sociala nätverk som använder skyddade webbläsarkomponenter för webbvisning är också skyddade.