Løsning af problemer med netværkstrafikscanner

Hvis du oplever problemer med din browser eller e-mailklient, skal du først finde ud af, om det skyldes netværkstrafikscanneren. Det kan du gøre ved midlertidigt at deaktivere netværkstrafikscanneren i Avanceret opsætning > Registreringsprogram Netværkstrafikscanner (husk at slå den til igen, når du er færdig, ellers bliver din browser og e-mailklient ved med at være ubeskyttet). Ellers er din browser og e-mailklient ubeskyttet. Hvis dit problem forsvinder, når du har slået den fra, kan du her se en liste over almindelige problemer, og hvordan du løser dem:

Problemer med opdatering eller sikker kommunikation

Hvis dit program har problemer med at opdatere, eller hvis kommunikationskanalen ikke er sikker:

Hvis du har aktiveret SSL/TLS, kan du prøve at slå det fra midlertidigt. Hvis det hjælper, kan du blive ved med at bruge SSL/TLS og få opdateringen til at virke ved at udelade den usikre kommunikation:
Deaktiver SSL/TLS. Kør opdateringen igen. Der åbnes en dialogboks, hvor du får besked om krypteret netværkstrafik. Kontrollér, at programmet svarer til det program, du foretager fejlfinding af, og at certifikatet ser ud til at komme fra den server, der opdateres fra. Vælg derefter, at handlingen skal huskes for dette certifikat, og klik på Ignorer. Hvis der ikke vises nogen relevante dialogbokse, kan du skifte filtreringstilstanden tilbage til automatisk. Derefter skulle problemet være løst.

Hvis det pågældende program ikke er en browser eller en e-mailklient, kan du fuldstændig udelade det fra Internetbeskyttelse (hvis du gør det for en browser eller en e-mailklient, udsætter du den for en risiko). Alle programmer, hvor kommunikation tidligere er filtreret, findes allerede på den liste, der leveres til dig, når du tilføjer en undtagelse, så det er ikke nødvendigt at tilføje et program manuelt.

Problem med at få adgang til en enhed på dit netværk

Hvis du ikke kan bruge en enheds funktionalitet på netværket (det kan f.eks. være at åbne en webside for dit webcam eller at afspille en video på en medieafspiller i hjemmet), kan du prøve at føje de tilknyttede IPv4- og IPv6-adresser til listen over udeladte adresser.

Problemer med et bestemt websted

Du kan udelade bestemte websteder fra Internetbeskyttelse ved hjælp af administration af URL-adresser. Hvis du f.eks. ikke kan få adgang til https://www.gmail.com/intl/en/mail/help/about.html, kan du prøve at føje *gmail.com* til listen over udeladte adresser.

Fejlen "Nogle af de applikationer, der kan importere rodcertifikatet, kører stadig"

Når du aktiverer SSL/TLS, kontrollerer ESET Internet Security, at installerede programmer har tillid til den måde, SSL-protokollen filtreres på, ved at importere et certifikat til deres certifikatlager. Nogle programmer skal muligvis genstartes for at importere et certifikat. Dette omfatter Firefox og Opera. Kontrollér, at ingen af dem kører (det kan du bedst gøre ved at åbne Jobliste og kontrollere, at filerne firefox.exe eller opera.exe ikke findes under fanen Processer), og klik derefter på Prøv igen.

Fejlmeddelelse om en ikke-godkendt udsteder eller en ugyldig signatur

Det betyder højst sandsynligt, at den import, der beskrives ovenfor, ikke lykkedes. Du skal først sikre dig, at ingen af de nævnte programmer kører. Deaktiver SSL/TLS, og aktivér det derefter igen. Derefter kører importen igen.

note

Se artiklen Sådan administrerer du netværkstrafikscanner i ESET Windows-produkter til hjemmet i vidensbasen.