Forebyggelse

Når du arbejder med computeren, og især når du søger på internettet, skal du huske på, at intet antivirussystem i verden fuldstændigt kan fjerne risikoen for registreringer og fjernangreb. For at opnå maksimal beskyttelse og overskuelighed er det vigtigt, at du bruger antivirusløsningen korrekt og overholder flere nyttige regler:

Opdater jævnligt

Ifølge statistikkerne fra ESET LiveGrid® oprettes der hver dag tusindvis af nye, unikke infiltrationer for at omgå eksisterende sikkerhedsforanstaltninger og skabe profit for forfatterne – alt sammen på bekostning af andre brugere. Specialisterne på ESETs forskningslaboratorium analyserer disse trusler dagligt og forbereder og udgiver opdateringer for løbende at forbedre sikkerhedsniveauet for vores brugere. For at sikre den maksimale effektivitet af disse opdateringer er det vigtigt, at opdateringer konfigureres korrekt på systemet. Yderligere oplysninger om, hvordan du konfigurerer opdateringer, findes i kapitlet Opdateringsopsætning.

Hent sikkerhedsrettelser

Forfatterne af skadelig software ofte udnytter forskellige systemsvagheder for at øge effektiviteten ved spredning af skadelig kode. Derfor holder softwarefirmaer nøje øje med alle sårbarheder i programmerne og udgiver regelmæssigt sikkerhedsopdateringer, som eliminerer potentielle trusler. Det er vigtigt at hente disse sikkerhedsopdateringer, når de udgives. Microsoft Windows og webbrowsere, f.eks. Internet Explorer, er to eksempler på programmer, hvor der udgives sikkerhedsopdateringer regelmæssigt.

Sikkerhedskopier vigtige data

Malwareforfattere er som regel ligeglade med brugernes behov, og skadelige programmers aktiviteter medfører ofte, at et operativsystem slet ikke fungerer, og at vigtige data mistes. Det er vigtigt at sikkerhedskopiere vigtige og følsomme data regelmæssigt på en ekstern kilde som f.eks. en DVD eller en ekstern harddisk. Det gør det meget lettere og hurtigere at gendanne data i tilfælde af systemnedbrud.

Scan regelmæssigt computeren for virus

Registrering af mere kendte og ukendte virusser, orme, trojanske heste og rodsæt håndteres af modulet til realtidsbekyttelse af filsystemet. Det betyder, at hver gang du åbner en fil, scannes den for malwareaktivitet. Vi anbefaler, at du kører en fuld computerscanning mindst én gang om måneden, da malwaresignaturer kan skifte, og registreringsprogrammet opdaterer sig selv hver dag.

Følg grundlæggende sikkerhedsregler

Dette er den mest nyttige og effektive regel af alle – vær altid forsigtig. I dag kræver mange infiltrationer brugerintervention for at kunne blive udført og distribueret. Hvis du er forsigtig, når du åbner nye filer, vil du spare masser af tid og kræfter, som ellers ville blive brugt med at rense infiltrationer. Her er nogle nyttige retningslinjer:

Gå ikke til mistænkelige websteder med mange pop-up-vinduer og blinkende reklamer.

Vær forsigtig, når du installerer freewareprogrammer, codec packs osv. Brug kun sikre programmer og gå kun til sikre websteder.

Vær forsigtig, når du åbner vedhæftede filer i e-mails, især hvis det er meddelelser til mange modtagere og meddelelser fra ukendte afsendere.

Brug ikke en administratorkonto til dagligt arbejde på computeren.