Netværksforbindelser

I sektionen Netværksforbindelser kan du se en liste over aktive og ventende forbindelser. Dette er en hjælp til at kontrollere alle programmer, som opretter udgående forbindelser.

PAGE_EPFW_STATUS

Klik på grafikonet ICON_GRAPH for at åbne Netværksaktivitet.

På første linje vises navnet på programmet og dataoverførselshastigheden. Hvis du vil se listen over forbindelser, der er oprettet af programmet (og mere detaljerede oplysninger), skal du trykke på >.

Kolonner

Program/Lokal IP – Navnet på programmet, de lokale IP-adresser og kommunikationsportene.

Fjern IP – IP-adressen og portnummeret på den bestemte fjerncomputer.

Protokol – Anvendt overførselsprotokol.

Op-Hastighed/Ned-hastighed – Den aktuelle hastighed for udgående og indgående data.

Sendt/Modtaget – Mængden af dataudveksling på forbindelsen.

Vis detaljer – Vælg denne indstilling for at få vist detaljerede oplysninger om den valgte forbindelse.

Højreklik på en forbindelse for at se yderligere indstillinger, der omfatter:

Kontrollér værtsnavne – Hvis det er muligt, vises alle netværksadresser i DNS-format, ikke i det numeriske IP-adresseformat.

Vis kun TCP-forbindelser – Listen viser kun forbindelser, der hører til TCP-protokolpakken.

Vis lyttende forbindelser – Vælg denne indstilling, hvis du kun vil have vist forbindelser, hvor der i øjeblikket ikke er oprettet kommunikation, men hvor systemet har åbnet en port og venter på en forbindelse.

Vis forbindelser i computeren – Markér denne indstilling, hvis du kun vil have vist forbindelser, hvor fjernwebsiden er et lokalt system – såkaldte localhostlocalhost-forbindelser.

Opdateringshastighed – Vælg den hyppighed, som aktive forbindelser skal opdateres med.

Opdater nu – Genindlæser vinduet Netværksforbindelser.

De følgende indstillinger er kun tilgængelige, når du har klikket på et program eller en proces, ikke en aktiv forbindelse:

Afvis kommunikation for processen midlertidigt – Afviser aktuelle forbindelser for det angivne program. Hvis der oprettes en ny forbindelse, bruger firewallen en foruddefineret regel. Der findes en beskrivelse af indstillingerne i afsnittet Firewallregler.

Tillad kommunikation for processen midlertidigt – Tillader aktuelle forbindelser for det angivne program. Hvis der oprettes en ny forbindelse, bruger firewallen en foruddefineret regel. Der findes en beskrivelse af indstillingerne i afsnittet Firewallregler.