Firewallregels toevoegen of bewerken

Regels zijn een reeks voorwaarden die worden gebruikt voor praktische testen van alle netwerkverbindingen en alle acties die zijn toegewezen aan deze voorwaarden. In bepaalde gevallen moet u firewallregels bewerken of toevoegen wanneer de netwerkinstellingen worden gewijzigd (bijvoorbeeld wanneer het netwerkadres of poortnummer voor de externe zijde worden gewijzigd) om de juiste werking te waarborgen van een toepassing die door een regel wordt beïnvloed. Aangepaste firewallregels moeten worden gemaakt door ervaren gebruikers.

note

Geïllustreerde instructies

De volgende artikelen in de ESET-kennisbank zijn mogelijk alleen beschikbaar in het Engels:

Een specifieke poort in de ESET-firewall openen of sluiten (toestaan of weigeren)

Een firewallregel maken van de logbestanden in ESET Internet Security

Als u een firewallregel wilt toevoegen of bewerken, opent u Geavanceerde instellingen > Beveiliging > Beveiliging van netwerktoegang > Firewall > Regels > Bewerken. Klik in het venster Firewallregels op Toevoegen of Bewerken.

DIALOG_EPFW_RULE_CREATE_GENERAL

Naam: typ een naam voor de regel.

Ingeschakeld: klik op de schakelaar om de regel te activeren.

Acties en voorwaarden toevoegen voor de firewallregel:

arrow_down_home Actie

arrow_down_home Toepassing

arrow_down_home Richting

arrow_down_home IP-protocol

arrow_down_home Lokale host

arrow_down_home Lokale poort

arrow_down_home Externe host

arrow_down_home Externe poort

arrow_down_home Profiel

example

In dit voorbeeld maken we een nieuwe regel waardoor de Firefox-webbrowser toegang krijgt tot websites op internet/het lokale netwerk:

1.Ga naar het gedeelte Actie en selecteer Actie > Toestaan.

2.Geef in het gedeelte Toepassing het Toepassingspad van de webbrowser op (bijvoorbeeld C:\Program Files\Firefox\Firefox.exe). Voer NIET alleen de naam van de toepassing in.

3.Selecteer in het gedeelte Richting de optie Richting > Uit.

4.Selecteer in het gedeelte IP-protocol de optie TCP en UDP in het vervolgkeuzemenu Protocol.

5.Voeg in het gedeelte Externe poort de volgende poortnummers toe: 80,443 om browsen standaard mogelijk te maken.