IP-sets

Een IP-set is een verzameling IP-adressen waarmee één logische groep IP-adressen wordt gemaakt. Dit is handig wanneer u dezelfde set adressen opnieuw wilt gebruiken in meerdere firewallregels of beveiligingsregels tegen brute-force aanvallen. ESET Internet Security bevat ook vooraf gedefinieerde IP-sets waarvoor interne regels worden toegepast. Een voorbeeld van zo'n groep is een Vertrouwde zone. Een vertrouwde zone is een groep netwerkadressen waar uw computer en de gedeelde bestanden die op uw computer zijn opgeslagen, zichtbaar zijn voor andere netwerkgebruikers en systeembronnen toegankelijk zijn voor andere gebruikers in het netwerk.

Een IP-set toevoegen:

1.Open Geavanceerde instellingen > Beveiliging > Netwerktoegangsbeveiliging > IP-sets > Bewerken.

2.Klik op Toevoegen, typ een naam en beschrijving voor de zone en typ een extern IP-adres in het externe computeradres (IPv4/IPv6, bereik, masker).

3.Klik op OK.

Zie IP-sets bewerken voor meer informatie.