Firewallregels

Firewallregels zijn een reeks voorwaarden die worden gebruikt voor praktische testen van alle netwerkverbindingen en alle acties die zijn toegewezen aan deze voorwaarden. Met regels voor Firewall kunt u de actie definiëren die moet worden genomen wanneer verschillende soorten netwerkverbindingen tot stand worden gebracht.

Regels worden van boven naar beneden geëvalueerd en de prioriteiten worden weergegeven in de eerste kolom. De actie van de eerste overeenkomende regel wordt gebruikt voor elke netwerkverbinding die wordt beoordeeld.

Verbindingen kunnen worden onderverdeeld in inkomende en uitgaande verbindingen. Inkomende verbindingen worden geïnitieerd door een externe apparaat die een verbinding probeert te maken met het lokale systeem. Uitgaande verbindingen werken andersom. Het lokale systeem maakt contact met een externe apparaat.

Als er nieuwe, onbekende communicatie wordt gedetecteerd, moet u zorgvuldig overwegen of u deze toestaat of weigert. Ongevraagde, niet beveiligde of onbekende verbindingen vormen een beveiligingsrisico voor het systeem. Als een dergelijke verbinding tot stand wordt gebracht, raden we u aan speciale aandacht te besteden aan de externe apparaat en de toepassing die probeert verbinding te maken met uw apparaat. Veel infiltraties proberen privégegevens te verzamelen en te verzenden of andere schadelijke toepassingen te downloaden naar de hostwerkstations. De Firewall stelt u in staat dergelijke verbindingen te detecteren en te beëindigen.

U kunt firewallregels weergeven en bewerken via Geavanceerde instellingen > Beveiliging > Netwerktoegangsbeveiliging > Firewall > Regels > Bewerken.

Als u veel firewallregels hebt, kunt u een filter gebruiken om alleen specifieke regels weer te geven. Als u firewallregels wilt filteren, klikt u op Meer filters boven de lijst met firewallregels. U kunt de regels filteren op basis van de volgende criteria:

Oorsprong

Richting

Actie

Beschikbaarheid

Standaard zijn de vooraf gedefinieerde firewallregels verborgen. Als u alle vooraf gedefinieerde regels wilt weergeven, zet u de schakelaar naast Ingebouwde (vooraf gedefinieerde) regels verbergen uit. U kunt deze regels uitschakelen, maar u kunt een vooraf gedefinieerde regel niet verwijderen.

note

Klik op het zoekpictogram ICON_SCAN in de rechterbovenhoek om een of meer regels te zoeken.

Kolommen

Prioriteit: regels worden van boven naar beneden geëvalueerd en de prioriteiten worden weergegeven in de eerste kolom.

Ingeschakeld: geeft aan of regels zijn ingeschakeld of uitgeschakeld. Het bijbehorende selectievakje moet worden ingeschakeld om een regel te activeren.

Toepassing: de toepassing waarvoor de regel geldt.

Richting: de richting van de communicatie (inkomend/uitgaand/beide).

Actie: geeft de communicatiestatus aan (blokkeren/toestaan/vragen).

Naam: de naam van de regel. Het ESET-pictogram ICON_HELP_PRODUCT geeft een vooraf gedefinieerde regel aan.

Toegepaste tijden: totaal aantal keer dat de regel is toegepast.

Klik op het pictogram voor uitvouwen ICON_EXPAND om de regeldetails weer te geven.

DIALOG_EPFW_APP_TREE_RULES_PAGE

Besturingsonderdelen

Toevoegen: hiermee kunt u een nieuwe regel maken.

Bewerken: hiermee kunt u een bestaande regel bewerken.

Verwijderen: een bestaande regel verwijderen.

Kopiëren: hiermee kunt u een kopie van een geselecteerde regel maken.

UP_DOWN Boven/Omhoog/Omlaag/Beneden: hiermee kunt u het prioriteitniveau van regels aanpassen (regels worden uitgevoerd van boven naar beneden).