Beveiliging van e-mailverkeer

Het IMAP(S)- en POP3(S)-protocol zijn de meest gebruikte protocollen om e-mailcommunicatie te ontvangen in een e-mailclienttoepassing. Internet Message Access Protocol (IMAP) is een ander internetprotocol voor het ophalen van e-mail. IMAP heeft enkele voordelen ten opzichte van POP3. Er kunnen bijvoorbeeld meerdere clients tegelijkertijd verbinding maken met hetzelfde postvak en informatie over de status van berichten bijhouden, zoals of berichten wel of niet zijn gelezen, ontvangen of verwijderd. De beveiligingsmodule die deze controle biedt wordt automatisch gestart wanneer het systeem wordt opgestart en is vervolgens actief in het geheugen.

ESET Internet Security biedt beveiliging voor deze protocollen, ongeacht welke e-mailclient wordt gebruikt, en zonder dat de e-mailclient opnieuw hoeft te worden geconfigureerd. Standaard wordt alle communicatie via het POP3- en IMAP-protocol gescand, ongeacht de POP3/IMAP-standaardpoortnummers.
Het MAPI-protocol wordt niet gescand. Maar de communicatie met de Microsoft Exchange-server kan wel worden gescand door de integratiemodule in e-mailclients zoals Microsoft Outlook.

note

ESET Internet Security ondersteunt ook het scannen van het IMAPS-protocol (585, 993) en het POP3S-protocol (995), die gebruikmaken van een versleuteld kanaal om gegevens uit te wisselen tussen server en client. ESET Internet Security controleert de communicatie via het SSL-protocol (Secure Socket Layer) en TLS-protocol (Transport Layer Security).

Versleutelde communicatie wordt standaard gescand. Als u de scannerinstellingen wilt weergeven, opent u Geavanceerde instellingen > Beveiliging > SSL/TLS.

Als u Beveiliging van e-mailverkeer wilt configureren, opent u Geavanceerde instellingen > Beveiliging > Beveiliging van e-mailclient > Beveiliging van e-mailverkeer.

Beveiliging van e-mailverkeer inschakelen: wanneer deze optie is ingeschakeld, wordt de communicatie via e-mailverkeer gescand door ESET Internet Security.

U kunt kiezen welke e-mailverkeerprotocollen worden gescand door op de schakelaar naast de volgende opties te klikken (standaard is het scannen van alle protocollen ingeschakeld):

IMAP-e-mailverkeer scannen

IMAPS-e-mailverkeer scannen

POP3S-e-mailverkeer scannen

POP3S-e-mailverkeer scannen

Standaard worden IMAPS- en POP3S-communicatie op de standaardpoorten gescand door ESET Internet Security. Als u aangepaste poorten voor IMAPS- en POP3S-protocollen wilt toevoegen, voegt u deze toe aan het tekstveld naast Poorten die worden gebruikt door IMAPS-protocol of Poorten die worden gebruikt door POP3S-protocol. Meerdere poortnummers moeten met een komma van elkaar worden gescheiden.

Uitgesloten toepassingen: hiermee kunt u specifieke toepassingen uitsluiten van scans door Beveiliging van e-mailverkeer. Dit is handig wanneer er compatibiliteitsproblemen worden veroorzaakt door Beveiliging van webtoegang.

Uitgesloten IP's: hiermee kunt u specifieke externe adressen uitsluiten van scans door Beveiliging van e-mailverkeer. Dit is handig wanneer er compatibiliteitsproblemen worden veroorzaakt door Beveiliging van webtoegang.

CONFIG_EPFW_SCAN_IMAP