IPv4-adres toevoegen

Met deze opties kunt u het IP-adres, IP-adressenbereik of subnet toevoegen van een extern punt waarop een regel wordt toegepast. Internet Protocol versie 4 is de oudere versie, maar is nog steeds het meest gangbaar.

Eén adres: hiermee kunt u het IP-adres toevoegen van een afzonderlijke computer waarop de regel moet worden toegepast (bijvoorbeeld 192.168.0.10).

Adresbereik: voer het eerste en laatste IP-adres in om op te geven op welk IP-bereik (van meerdere computers) de regel moet worden toegepast (bijvoorbeeld van 192.168.0.1 tot 192.168.0.99).

Subnet: een subnet (groep van computers) wordt gedefinieerd door een IP-adres en een masker.

255.255.255.0 is bijvoorbeeld het netwerkmasker voor het voorvoegsel 192.168.1.0/24, zodat het adresbereik van 192.168.1.1 tot 192.168.1.254 loopt.