Toegang tot opgegeven gegevens

Hier volgen enkele voorbeelden van hoe u toegang kunt krijgen tot ESET WMI-gegevens vanaf de Windows-opdrachtregel en PowerShell. Deze voorbeelden werken in principe voor alle momenteel gangbare Windows-besturingssystemen. Er zijn echter veel andere manieren om toegang te krijgen tot gegevens met andere scripttalen en hulpmiddelen.

Opdrachtregel zonder scripts

wmic kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot diverse vooraf gedefinieerde of alle aangepaste WMI-klassen.

Volledige informatie weergeven over het product op de lokale computer:

wmic /namespace:\\root\ESET Path ESET_Product

Alleen productversienummer weergeven van het product op de lokale computer:

wmic /namespace:\\root\ESET Path ESET_Product Get Version

Volledige informatie weergeven over product op een externe computer met IP-adres 10.1.118.180:

wmic /namespace:\\root\ESET /node:10.1.118.180 /user:Administrator Path ESET_Product

PowerShell

Volledige informatie opvragen en weergeven over uw product op de lokale computer:

Get-WmiObject ESET_Product -namespace 'root\ESET'

Volledige informatie opvragen en weergeven over het product op een externe computer met IP-adres 10.1.118.180:

$cred = Get-Credential # promts the user for credentials and stores it in the variable
Get-WmiObject ESET_Product -namespace 'root\ESET' -computername '10.1.118.180' -cred $cred