Upgrade uitvoeren via ESET-cluster

Als u een ESET-cluster maakt, kunt u meerdere servers met eerdere versies van ESET Server Security upgraden. Dit is een alternatief voor de upgrade van ESET PROTECT. Wij raden aan dat u de methode voor ESET-clusters gebruikt als u twee of meer servers met ESET Server Security in uw omgeving hebt.

Een ander voordeel van deze upgrademethode is dat u het ESET-cluster kunt blijven gebruiken, zodat de ESET Server Security-configuratie gesynchroniseerd wordt op alle lidknooppunten.

Volg de onderstaande stappen om een upgrade uit te voeren met de methode voor ESET-clusters:

1.Log in bij een server met ESET Server Security en voer de upgrade uit door de nieuwste versie te downloaden en te installeren boven op uw bestaande versie. Volg de stappen voor een normale installatie. De oorspronkelijke configuratie van ESET Server Security blijft behouden tijdens de installatie.

2.Voer de ESET-clusterwizard uit en voeg clusterknooppunten toe (de servers waarop ESET Server Security moet worden geüpgraded). Indien nodig kunt u andere servers toevoegen waarop ESET Server Security nog niet is geïnstalleerd (er zal een normale installatie worden uitgevoerd). Wij raden aan de standaardinstellingen te behouden wanneer u uw Clusternaam en installatietype opgeeft (controleer of Licentie naar knooppunten pushen zonder geactiveerd product is geselecteerd).

3.Controleer het scherm Logbestand van knooppuntcontrole. Servers met eerdere productversies worden weergegeven en gemarkeerd voor upgrade (opnieuw installeren). ESET Server Security wordt ook geïnstalleerd op servers die ESET Server Security nog niet hebben.

cluster_older_version

4.Het scherm Knooppuntinstallatie en clusteractivering geeft de voortgang van de installatie weer. Wanneer de installatie is voltooid, lijkt het resultaat in grote lijnen hierop:

cluster_install_log_perfect

Als uw netwerk of DNS niet correct is geconfigureerd, ontvangt u mogelijk het foutbericht Kan activeringstoken niet bij de server ophalen. Probeer de ESET-clusterwizard opnieuw uit te voeren. Het cluster wordt hierbij vernietigd en er wordt een nieuw cluster gemaakt (zonder het product opnieuw te installeren). De activering moet dan kunnen worden voltooid. Als het probleem blijft bestaan, controleer dan uw netwerk- en DNS-instellingen.

cluster_failed_token