Verwisselbare media

ESET Server Security biedt automatisch scannen van verwisselbare media (cd/dvd/USB). Uit te voeren actie na plaatsen van verwisselbare media Dit kan handig zijn als de Administrator van de computer wil voorkomen dat gebruikers verwijderbare media met ongewenste inhoud op de computer gebruiken.

Als er een verwisselbaar medium wordt geplaatst, wordt het volgende dialoogvenster weergegeven:

Nu scannen: hiermee wordt een scan van het verwisselbare medium geactiveerd.

Niet scannen: verwisselbare media worden niet gescand.

Instellingen: hiermee wordt de optie Geavanceerde instellingen geopend.

Altijd de geselecteerde optie gebruiken: wanneer deze optie is geselecteerd, wordt dezelfde actie uitgevoerd wanneer er de volgende keer een verwisselbaar medium wordt geplaatst.

Daarnaast biedt ESET Server Security een functie Apparaatbeheer, waarmee u regels voor externe apparaten kunt definiëren op een bepaalde computer.

Als u toegang wilt tot de instellingen voor de scan van verwisselbare media, opent u Geavanceerde instellingen (F5) > Meldingen > Interactieve waarschuwingen > Bewerken. Als Gebruiker vragen niet is geselecteerd, kiest u zelf de actie die wordt uitgevoerd wanneer een verwisselbaar medium in de computer wordt geplaatst:

Niet scannen: er wordt geen actie uitgevoerd en het venster Nieuw apparaat gedetecteerd wordt gesloten.

Automatisch apparaat scannen: hiermee wordt een computerscan op aanvraag uitgevoerd op het ingevoerde verwisselbare media-apparaat.

Geforceerde apparaatscan: er wordt een computerscan van het geplaatste verwisselbare medium uitgevoerd en deze kan niet worden geannuleerd.

Scanopties weergeven: hiermee opent u het gedeelte met de instellingen voor Interactieve waarschuwingen.