Netwerkverbindingsprofiel

Wanneer u een computer gebruikt die vaak verbinding maakt met openbare netwerken of netwerken buiten uw normale werknetwerk, raden we aan om de netwerkgeloofwaardigheid te controleren van nieuwe netwerken waarmee u verbinding maakt. Zodra netwerken zijn gedefinieerd, kan ESET Server Security vertrouwde (thuis/kantoor) netwerken herkennen met behulp van verschillende netwerkparameters die in Netwerkidentificatie zijn geconfigureerd.

Computers komen vaak in netwerken met IP-adressen die vergelijkbaar zijn met het vertrouwde netwerk. In dergelijke gevallen kan ESET Server Security een onbekend netwerk als vertrouwd beschouwen (thuis/kantoor). We raden aan Netwerkverificatie te gebruiken om dit soort situaties te voorkomen.

Wanneer een netwerkadapter is verbonden met een netwerk of de netwerkinstellingen opnieuw zijn geconfigureerd, zoekt ESET Server Security in de lijst met bekende netwerken naar een record die overeenkomt met het nieuwe netwerk. Als netwerkidentificatie en netwerkverificatie (optioneel) overeenkomen, wordt het netwerk in deze interface gemarkeerd als verbonden.

Wanneer er geen bekend netwerk wordt gevonden, brengt de netwerkidentificatieconfiguratie een nieuwe netwerkverbinding tot stand om het netwerk te identificeren wanneer u er de volgende keer verbinding mee maakt. Standaard wordt voor de nieuwe netwerkverbinding gebruikgemaakt van het beveiligingstype Openbaar netwerk.

In het dialoogvenster 'Nieuwe netwerkverbinding gedetecteerd' wordt u gevraagd te kiezen tussen het beveiligingstype Openbaar netwerk, Thuis- of kantoornetwerk of Windows-instelling gebruiken. Als een netwerkadapter is verbonden met een bekend netwerk en dat netwerk is gemarkeerd als Thuis- of kantoornetwerk, worden lokale subnetten van de adapter toegevoegd aan de Vertrouwde zone.

Beveiligingstypen van nieuwe netwerken

Selecteer een van de volgende opties: Windows-instelling gebruiken, Gebruiker vragen of Markeren als openbaar om aan te geven welke optie standaard moet worden gebruikt voor nieuwe netwerken. Wanneer u Windows-instelling gebruiken selecteert, wordt er geen dialoogvenster weergegeven en wordt het netwerk waarmee u bent verbonden, automatisch gemarkeerd volgens uw Windows-instellingen. Hierdoor worden bepaalde functies (bijvoorbeeld Bestandsdeling en Extern bureaublad) toegankelijk in nieuwe netwerken.

Bekende netwerken kunnen handmatig worden geconfigureerd in het specifieke venster voor het bewerken van Bekende netwerken.