Detectie van toepassingswijzigingen

Er wordt een melding weergegeven als er wordt geprobeerd verbindingen tot stand te brengen door een gewijzigde toepassing waarvoor een firewallregel bestaat. Bij toepassingswijziging wordt een oorspronkelijke toepassing tijdelijk of permanent vervangen door een andere toepassing via een ander uitvoerbaar bestand (zo wordt u beschermd tegen misbruik van firewallregels).

Deze functie is niet bedoeld om in het algemeen wijzigingen in een toepassing te detecteren. Het doel is om misbruik van bestaande firewallregels te voorkomen en de controles worden alleen uitgevoerd voor toepassingen waarvoor specifieke firewallregels bestaan.

Detectie van toepassingswijzigingen inschakelen: Als deze optie is ingeschakeld, wordt er gecontroleerd of er wijzigingen (updates, infecties, enz.) zijn aangebracht in toepassingen. Bij een poging om een verbinding tot stand te brengen door een gewijzigde toepassing, wordt er een bericht voor u gegenereerd door de firewall.

Wijziging van ondertekende (vertrouwde) apps toestaan: Er worden geen meldingen verstuurd als de toepassing vóór en na de wijziging dezelfde geldige digitale handtekening heeft.

Lijst met toepassingen die zijn uitgesloten van detectie: Klik op Bewerken en Toevoegen of wijzig afzonderlijke toepassingen zonder een melding te genereren indien wijzigingen zijn toegestaan voor deze toepassingen.