Voorbeelden voor analyse verzenden

Via het dialoogvenster voor verzending van samples kunt u een bestand of site naar ESET verzenden voor analyse. Als u een bestand op uw computer of een site op internet ontdekt dat verdacht gedrag vertoont, stuur dit dan naar het viruslaboratorium van ESET om het te laten analyseren. Als het bestand een schadelijke toepassing of website blijkt te zijn, wordt detectie ervan in een van de volgende updates opgenomen.

U kunt het bestand per e-mail verzenden. Comprimeer het bestand of de bestanden met een programma zoals WinRAR of WinZip, beveilig het archief met het wachtwoord infected en stuur het naar samples@eset.com. Gebruik een duidelijk onderwerp en geef zo veel mogelijk informatie over het bestand (bijvoorbeeld de website waar u het bestand hebt gedownload).

note

Controleer voordat u een voorbeeld naar ESET stuurt of deze aan een of beide van de volgende criteria voldoet:

het bestand of de website wordt helemaal niet gedetecteerd

het bestand of de websiteis onterecht aangemerkt als bedreiging

We accepteren geen persoonlijke bestanden (die u wilt laten scannen op malware door ESET) als sample (ESET Research Lab voert geen scans op aanvraag uit voor gebruikers)

Gebruik een duidelijk onderwerp en geef zo veel mogelijk informatie over het bestand (bijvoorbeeld de website waar u het bestand hebt gedownload).

Als aan minimaal één van de bovenstaande vereisten niet wordt voldaan, ontvangt u geen reactie tot er meer informatie wordt verstrekt.

Selecteer in het vervolgkeuzemenu Reden voor verzending van bestand de beschrijving die het best bij uw bericht past:

Verdacht bestand

Verdachte site (een website die is geïnfecteerd met malware)

Fout-positief bestand (een bestand dat wordt gedetecteerd als infectie, maar dat niet is geïnfecteerd)

Fout-positieve site

Anders

Bestand/site

Het pad naar het bestand dat of de website die u van plan bent om te verzenden.

E-mail van contactpersoon

Dit e-mailadres van de contactpersoon wordt samen met de verdachte bestanden naar ESET verzonden en kan worden gebruikt om contact met u op te nemen als meer informatie nodig is voor de analyse. Het invoeren van een e-mailadres voor de contactpersoon is optioneel. U zult dan ook geen antwoord van ESET ontvangen, tenzij er meer informatie nodig is. Omdat onze servers dagelijks tienduizenden bestanden ontvangen, is het onmogelijk om iedereen te beantwoorden.

Anoniem verzenden

Gebruik het selectievakje naast Anoniem verzenden om een verdacht bestand of een verdachte website te verzenden zonder uw e-mailadres op te geven.