Systemkrav

Operativsystem som stöds för EFDE-klientprogrammet:

ESET Full Disk Encryption för Windows

(32-bit)

(64-bit)

Windows 11

N/A

Windows 10

ESET Full Disk Encryption för macOS

Stöds

macOS 14.0 Sonoma

macOS 13.0 Ventura

macOS 12.0 Monterey

macOS 11.0 Big Sur

macOS 10.15 Catalina

macOS 10.14 Mojave

important

Installera inte EFDE-klientprogrammet på samma arbetsstation som ESET PROTECT-serverdatabasen.

Kompatibilitet:

Äldre/BIOS-firmware stöds inte. ESET Full Disk Encryption kräver ett UEFI-kompatibelt system.

Diskar med GPT-partitionsschema, som ingår i NTFS (New Technology Files System), stöds för BOOT-diskar. Diskar med MBR-partitionsschema (även del av NTFS) stöds för alla DATA-diskar (sekundära).

ESET Full Disk Encryption stöder Apple M1 Mac med Rosetta installerat.

ESET Full Disk Encryption stöder inte ARM-processorer på Windows.

ESET Full Disk Encryption stöds inte på dual-boot- eller programvaru-RAID-system.

ESET Full Disk Encryption är inte kompatibelt med Apple Mac-system som använder Apple Boot Camp.

ESET Full Disk Encryption stöder inte Microsofts lagringsutrymmen och dynamiska diskar.

Använd programvara med Windows Insider Previews endast i testsyfte, eftersom data kan utsättas för risker.

DirectX 9-grafikkort med WDDM 1.0 eller högre drivrutin

Fulldiskkryptering av systemdiskar stöder endast sektorer med en storlek på 512 byte.

important

Du kan inte installera ESET Full Disk Encryption samtidigt som ESET Endpoint Encryption.

Du kan använda ESET Full Disk Encryption i en virtuell maskinmiljö på en PC- eller Mac-hypervisor:

VMware Workstation 16.2.3

VMware ESXi 7.0/vSphere 7.0.3.00300

VMware Fusion 12.2.3

Parallels

Microsoft Hyper-V (säker start stöds inte)

important

Samma kompatibilitetsregler gäller för gästoperativsystemet. ESET Full Disk Encryption för Windows stöds till exempel inte på ARM och kan inte användas i ett virtualiserat Windows på Apple ARM-processorer.

Krav för hanteringskonsol:

ESET PROTECT eller ESET PROTECT On-Prem 8.0+

ESET Management Agent version 7.1+ för Windows.

ESET Management Agent version 8.0+ för macOS.