Blokkeren op toepassingsnaam

ESET Endpoint Security for Android biedt Administrators de mogelijkheid een toepassing te blokkeren op basis van de toepassingsnaam of de pakketnaam. In het gedeelte Blokkaderegels bevindt zich een overzicht van de gemaakte regels en de lijst met geblokkeerde toepassingen.

Als u een bestaande regel wilt aanpassen, raakt u de regel aan en houdt u deze vast, en tikt u vervolgens op Bewerken action_button_edit. Als u bepaalde vermeldingen voor regels in de lijst wilt verwijderen, raakt u een van de vermeldingen aan en houdt u deze vast, selecteert u de vermeldingen die u wilt verwijderen en tikt u vervolgens op Verwijderen action_button_delete. Als u de gehele lijst wilt wissen, tikt u op ALLES SELECTEREN en tikt u vervolgens op Verwijderen action_button_delete.

Als u een toepassing op de naam ervan blokkeert, zoekt ESET Endpoint Security for Android naar een exact overeenkomende treffer met de naam van de uitvoerbare toepassing. Als u de grafische gebruikersinterface van ESET Endpoint Security for Android wijzigt naar een andere taal, moet u de toepassingsnaam opnieuw opgeven in die taal om de toepassing te blijven blokkeren.

Om problemen met gelokaliseerde toepassingsnamen te voorkomen, raden we aan dat u dergelijke toepassingen blokkeert op hun pakketnaam. Dit is een unieke toepassings-id die niet tijdens runtime kan worden gewijzigd of door een andere toepassing kan worden hergebruikt.

Een lokale Administrator kan de pakketnaam van een toepassing vinden in Toepassingsbeheer > Controle > Toegestane toepassingen. Nadat u op de toepassing hebt getikt, wordt het venster Details met de pakketnaam van de toepassing weergegeven. Volg deze stappen om de toepassing te blokkeren.