Ažuriranje programa

Redovno ažuriranje programa ESET Endpoint Security je najbolji način da se održi maksimalni nivo bezbednosti računara. Modul za ažuriranje obezbeđuje stalnu ažurnost programa na dva načina, ažuriranjem mašine za otkrivanje i ažuriranjem komponenti sistema. Ažuriranja su podrazumevano automatska kada se program aktivira.

Ako u glavnom prozoru programa kliknete na stavku Ažuriraj, videćete status trenutnog ažuriranja, uključujući datum i vreme poslednjeg uspešnog ažuriranja, kao i da li je ažuriranje potrebno. Možete i da kliknete na vezu Prikaži sve module da biste otvorili listu instaliranih modula i proverili verziju i poslednje ažuriranje modula.

Pored toga, na raspolaganju vam je opcija za ručno pokretanje procesa ažuriranja, Proveri ažuriranja. Ažuriranje mašine za otkrivanje i ažuriranje komponenti programa predstavljaju važne delove u održavanju kompletne zaštite od zlonamernog koda. Obratite posebnu pažnju na njihovu konfiguraciju i rad. Ukoliko niste uneli detalje o licenci tokom instalacije, možete da unesete licencni ključ klikom na opciju Aktivacija proizvoda prilikom ažuriranja da biste pristupili serverima za ažuriranje preduzeća ESET.

Ako aktivirate ESET Endpoint Security pomoću datoteke licence van mreže bez korisničkog imena i lozinke i pokušate da obavite ažuriranje, crveno obaveštenje Ažuriranje modula nije uspelo označava da ažuriranja možete da preuzmete samo sa mirrora.


note

Licencni ključ obezbeđuje preduzeće ESET prilikom kupovine programa ESET Endpoint Security.

PAGE_UPDATE

Trenutna verzija – Broj verzije proizvoda ESET Endpoint Security.

Poslednje uspešno ažuriranje – Datum i vreme poslednjeg uspešnog ažuriranja. Uverite se da se odnosi na skoriji datum, što znači da je mašina za otkrivanje ažurna.

Poslednja uspešna provera da li postoje ažuriranja – Datum i vreme poslednjeg uspešnog pokušaja ažuriranja modula.

Prikaži sve module – Kliknite na ovu vezu da biste otvorili listu instaliranih modula i proverili verziju i poslednje ažuriranje nekog modula.

Proces ažuriranja

Kada kliknete na dugme Proveri da li postoje ažuriranja, počinje proces preuzimanja. Prikazaće se traka toka preuzimanja i preostalo vreme za preuzimanje. Da biste prekinuli ažuriranje, kliknite na dugme Otkaži ažuriranje.

PAGE_UPDATE_02


important

Pod normalnim okolnostima, modul se ažurira nekoliko puta dnevno. Ako to nije slučaj, program je zastareo i povećan je rizik od zaraženosti. Ažurirajte module čim to bude moguće.

Mašina za otkrivanje je zastarela – Ova poruka se prikazuje posle nekoliko neuspešnih pokušaja ažuriranja modula. Preporučujemo vam da proverite podešavanja ažuriranja. Najčešći uzrok ove greške su netačno uneti podaci za potvrdu identiteta ili netačno konfigurisana podešavanja veze.

Prethodno obaveštenje je u vezi sa sledeće dve poruke o neuspešnim ažuriranjima, kada Ažuriranje modula nije uspelo:

1.Nevažeća licenca – Licencni ključ je neispravno unet u podešavanju ažuriranja. Preporučuje se da proverite podatke za potvrdu identiteta. Prozor „Napredno podešavanje“ (izaberite opciju Podešavanje u glavnom meniju, a zatim stavku Napredno podešavanje ili pritisnite dugme F5 na tastaturi) sadrži dodatne opcije ažuriranja. Izaberite Pomoć i podrška > Promena licence u glavnom meniju da biste uneli novi licencni ključ.

PAGE_UPDATE_04

2.Tokom preuzimanja datoteka ažuriranja došlo je do greške – Uzrok greške mogu biti netačne postavke internet veze. Preporučuje se da proverite mogućnost povezivanja sa Internetom (tako što ćete otvoriti bilo koju veb lokaciju u veb pregledaču). Ako se veb lokacija ne otvori, verovatno veza sa Internetom nije uspostavljena ili postoje problemi sa vezom na vašem računaru. Proverite kod dobavljača Internet usluga (ISP) da li imate aktivnu vezu sa Internetom.

PAGE_UPDATE_03


note

Više informacija potražite u ovom članku ESET baze znanja.