Upgraden naar een nieuwere versie

Er worden nieuwere versies van ESET Endpoint Security uitgebracht om verbeteringen door te voeren of problemen op te lossen die niet kunnen worden opgelost met de automatische updates van programmamodules.

Upgraden naar een nieuwere versie kan op verschillende manieren worden bereikt:

1.Automatisch, met ESET PROTECT, ESET Security Management Center (ESMC) of ESET PROTECT Cloud. ESET Endpoint Security versie 8 kan niet worden beheerd door ESET Remote Administrator.

2.Automatisch, met groepsbeleidobjecten of SCCM.

3.Automatisch via een update van het programma.
Aangezien de upgrade van het programma verspreid wordt onder alle gebruikers en van invloed kunnen zijn op bepaalde systeemconfiguraties, wordt deze uitgebracht na uitgebreide tests om een soepele upgrade te kunnen garanderen op alle mogelijke systeemconfiguraties. Als u een upgrade naar een nieuwere versie onmiddellijk wilt uitvoeren nadat deze is uitgebracht, gebruikt u een van de onderstaande methoden.
Controleer of u Updatemodus hebt ingeschakeld in Geavanceerde instellingen (F5) > Bijwerken > Profielen > Bijwerken van programmaonderdelen.

4.Handmatig, door een recentere versie te downloaden en deze over de oude installatie heen te installeren.

Aanbevolen upgradescenario's

Ik beheer mijn ESET-producten op afstand of wil dat doen

Als u meer dan 10 ESET Endpoint-producten beheert, kunt u overwegen ESET PROTECT, ESET PROTECT Cloud of ESMC in te zetten.

Raadpleeg de volgende documentatie:

ESET PROTECT | ESET-software upgraden via een clienttaak

ESET PROTECT | Gids voor kleine tot middelgrote bedrijven die maximaal 250 Windows ESET Endpoint-producten beheren

Introduktion til ESET PROTECT Cloud

Handmatig upgraden op een clientwerkstation

Installeer versie 8 niet over versie 4.x heen of over een andere oudere/niet-functionele ESET Endpoint Security-versie met nummer 5.x of 6.x als u die hebt.

Als u upgrades op individuele clientwerkstations handmatig wilt beheren:

1.Controleer of uw besturingssysteem wordt ondersteundWindows Vista en Windows XP wordt niet ondersteund voor versie.

2.Download en installeer een recentere versie over de vorige versie.

note

U vergroot de kans op een succesvolle upgrade naar de nieuwste 8.x-versie als u upgrade van een van de volgende versies van ESET Endpoint Security:

5.0.2272.x

6.5.2132.x

7.3.2044.x

Verwijder anders uw versie van ESET Endpoint Security eerst. Voor meer informatie over upgraden van ESET Endpoint Security op een clientwerkstation, verwijzen wij u naar het volgende artikel in de ESET-kennisbank.