Antiphishing-beveiliging

De term 'phishing' verwijst naar een criminele activiteit die gebruikmaakt van 'social engineering'. Hierbij worden gebruikers gemanipuleerd met als doel het verkrijgen van vertrouwelijke informatie. Met phishing wordt vaak geprobeerd toegang te krijgen tot gevoelige gegevens zoals bankrekeningnummers, pincodes, enzovoort. Zie de woordenlijst voor meer informatie over deze activiteit. ESET Endpoint Security biedt antiphishing-beveiliging, die webpagina's blokkeert waarvan bekend is dat deze dergelijke inhoud distribueren.

U wordt aangeraden om antiphishing in te schakelen in ESET Endpoint Security. Ga naar Geavanceerde instellingen (F5) en navigeer naar Web en e-mail > Antiphishing-beveiliging.

Ga naar ons artikel in de kennisbank voor meer informatie over Antiphishing-beveiliging in ESET Endpoint Security.

Een phishing-website openen

Wanneer u een phishing-website opent die als zodanig wordt herkend, wordt het volgende dialoogvenster weergegeven in uw webbrowser. Als u de website desondanks wilt bezoeken, klikt u op Doorgaan naar site (niet aanbevolen).

WEB_PHISHING


note

Potentiële phishing-websites die op de witte lijst zijn geplaatst, verlopen standaard na enkele uren. Als u een website permanent wilt toestaan, gebruik dan het hulpprogramma URL-adresbeheer. Vouw in Geavanceerde instellingen (F5) de opties Web en e-mail > Beveiliging van webtoegang > URL-adresbeheer > Adreslijst uit, klik op Bewerken en voeg de website die u wilt bewerken aan de lijst toe.

Een phishing-site rapporteren

Met de koppeling Rapporteren kunt u een phishingwebsite/schadelijke website aan ESET rapporteren voor analyse.


note

wanneer u een website naar ESET verstuurt, moet deze aan de volgende criteria voldoen:

de website wordt helemaal niet gedetecteerd;

de website is onterecht aangemerkt als bedreiging. In dit geval kunt u een Vals positieve phishing-website melden.

U kunt de website ook per e-mail versturen. Stuur uw e-mail naar samples@eset.com. Zorg ervoor dat u een duidelijk onderwerp gebruikt en dat u zoveel mogelijk informatie over de website opgeeft (bijvoorbeeld via welke website u naar deze site bent doorverwezen, hoe u van het bestaan van deze website weet, enz.).