Anti-Phishing-beskyttelse

Begrepet phishing definerer en kriminell handling som bruker sosial manipulering for å få andre til å oppgi ellers hemmelig informasjon. Phishing brukes ofte for å få tilgang til sensitivt materiale som f.eks. bankkontonumre, PIN-koder osv. Du kan lese mer om denne aktiviteten i ordlisten. ESET Endpoint Security gir anti-phishing-beskyttelse. Nettsteder det er kjent at har slikt innhold, blir alltid blokkert.

Vi anbefaler deg på det sterkeste å aktivere Anti-phishing i ESET Endpoint Security. For å gjøre dette, åpner du Avansert oppsett (F5) og går til Nett og e-post > Anti-phishing-beskyttelse.

Besøk våre hjelpesider for mer informasjon om anti-phishing-beskyttelse i ESET Endpoint Security.

Åpne et phishing-nettsted

Når du åpner et kjent phishing-nettsted, vil du få følgende dialog i nettleseren din. Hvis du fortsatt vil gå inn på siden, klikk Fortsett til siden (anbefales ikke).

WEB_PHISHING

note

Potensielle phishing-nettsteder som har blitt hvitelistede, vil som standard utløpe etter noen timer. For å tillate et nettsted permanent, bruker du verktøyet URL-adressebehandling. Fra Avansert oppsett (F5), utvider du Nett og e-post > Beskyttelse for nettilgang > URL-adressebehandling > Adresseliste, klikk Rediger og legg til nettstedet du vil endre på listen.

Rapportere et phishing-nettsted

Ved å følge lenken Rapporter kan du rapportere et phishing-nettsted eller et skadelig nettsted til ESET for analyse.

note

Før du sender inn et nettsted til ESET, må du kontrollere at den oppfyller ett eller flere av følgende kriterier:

nettstedet gjenkjennes absolutt ikke,

nettstedet blir feilaktig gjenkjent som en trussel. I dette tilfellet, kan du velge Rapporter et phishing-nettsted.

Du kan også sende inn nettstedet via e-post. Send e-posten til samples@eset.com. Husk å bruke et beskrivende emne og å legge ved så mye informasjon som mulig om nettstedet (f.eks. hvilket nettsted du ble sendt til den fra, hvordan du hørte om den osv.).