Slik legger du til en URL-maske

Se instruksjonene i denne dialogboksen før du oppgir ønsket adresse/domenemaske.

Med ESET Endpoint Security kan brukere blokkere tilgang til angitte nettsteder og hindre at nettleseren viser innholdet. Brukere kan også angi adresser som ikke skal kontrolleres. Hvis det fullstendige navnet på den eksterne serveren er ukjent, eller hvis brukeren vil spesifisere en hel gruppe med eksterne servere, kan man bruke såkalte masker til å identifisere gruppen. Maskene inneholder symbolene "?" og "*":

Bruk ? for å erstatte et symbol

Bruk * for å erstatte en tekststreng.

For eksempel gjelder *.c?m alle adresser hvor den siste delen begynner med bokstaven c, slutter med bokstaven m og inneholder et ukjent tegn mellom disse to (.com, .cam osv).

En ledende «*.» sekvens behandles spesielt hvis den brukes på starten av et domenenavn. Først, passer ikke * det vilkårlige tegnet med skråstrek (‘/’) i dette tilfellet. Dette er for å unngå omgåelse av masken, f.eks. passer masken *.domain.com ikke med http://anydomain.com/anypath#.domain.com (slike suffikser kan legges ved alle URL uten å påvirke nedlastingen). For det andre, matcher «*.» også en tom linje i dette spesielle tilfellet. Dette er for å tillate passende hele domener inkludert alle underdomener ved å bruke en enkel maske. For eksempel passer masken *.domain.com også med http://domain.com. Bruk av *domain.com ville vært feil, ettersom dette også hadde passet med http://anotherdomain.com.