Firewallprofiler

Global standardprofil – Hvis der ikke er en profil fra netværket eller fra adapterkonfigurationen, bruges den globale standardprofil.

Liste over profiler – Profiler kan bruges til at styre funktionsmåden i firewallen i ESET Endpoint Security. Når du opretter eller redigerer en regel for en firewall, kan du tildele den til en bestemt profil eller få den til at gælde for alle profiler. Når en profil er aktiv på et netværks brugerflade, gælder kun de globale regler (regler uden en angivet profil) og de regler, der er tildelt til den profil. Du kan oprette flere profiler, hvor forskellige regler er knyttet til netværksadaptere eller knyttet til netværk, for at gøre det nemmere at ændre funktionsmåden for firewallen.

Profiler, der er tildelt til netværksadaptere – En netværksadapter kan indstilles til at bruge en profil, der er konfigureret for et specifikt netværk, når den har forbindelse til det pågældende netværk.

Du kan også tildele en bestemt profil, der skal bruges, når du er på et bestemt netværk, under Avanceret opsætning (F5) > Firewall > Kendte netværk. Vælg et netværk på listen Kendte netværk, og klik på Rediger for at tildele en firewallprofil til det bestemte netværk i rullemenuen Firewallprofil. Hvis der ikke er tildelt en profil til netværket, bruges adapterens standardprofil. Hvis adapteren er konfigureret til ikke at bruge netværkets profil, bruges standardprofilen, uanset hvilket netværk der er forbindelse til. Hvis der ikke er en profil til et netværk eller til adapterkonfigurationen, bruges den globale standardprofil. Hvis du vil tildele en profil til en netværksadapter, skal du markere netværksadapteren, klikke på Rediger ud for Profiler, der er tildelt til netværksadaptere, markere profilen i rullemenuen Standardfirewallprofil og derefter klikke på OK.

Når firewallen skifter til en anden profil, vises der en meddelelse nederst til højre tæt på systemuret.