Profielbeheer

Profielbeheer wordt op twee plaatsen in ESET Endpoint Security gebruikt: in het gedeelte Computerscan op aanvraag en in het gedeelte Bijwerken.

Computerscan op aanvraag

U kunt uw voorkeursparameters voor scannen opslaan voor toekomstige scans. Wij adviseren u voor elke regelmatig gebruikte scan een ander profiel te maken (met verschillende scandoelen, scanmethoden en andere parameters).

Als u een nieuw profiel wilt maken, opent u het venster met geavanceerde instellingen (F5) en klikt u op Antivirus > Computerscan op aanvraag en vervolgens op Bewerken naast Lijst met profielen. Het vervolgkeuzemenu Updateprofiel met bestaande scanprofielen. Raadpleeg het gedeelte Parameters voor ThreatSense-engine instellen voor een beschrijving van elke parameter van de scaninstellingen, zodat u een scanprofiel kunt maken dat aan uw behoeften voldoet.

note

OPMERKING

Stel: u wilt een eigen scanprofiel maken en de configuratie voor Uw computer scannen is deels geschikt, maar u wilt geen scanprogramma's voor runtime-compressie of potentieel onveilige toepassingen scannen en u wilt ook Volledig opschonen toepassen. Geef de naam van uw nieuwe profiel op in het venster Profielbeheer en klik op Toevoegen. Selecteer uw nieuwe profiel in het vervolgkeuzemenu Geselecteerd profiel en pas de resterende parameters aan om aan uw vereisten te voldoen, en klik op OK om uw nieuwe profiel op te slaan.

Bijwerken

Met de profieleditor in het gedeelte Instellingen voor update kunnen gebruikers nieuwe updateprofielen maken. Maak en gebruik uw eigen aangepaste profielen (alle andere profielen dan het standaardprofiel Mijn profiel) alleen als de computer op verschillende manieren verbinding met updateservers maakt.

Een laptop die normaliter verbinding maakt met een lokale server (mirror) in het lokale netwerk, maar updates rechtstreeks van de updateservers van ESET downloadt als de laptop niet met het lokale netwerk is verbonden (bijvoorbeeld tijdens een zakenreis), kan twee profielen gebruiken: een om verbinding met de lokale server te maken en een om verbinding met de servers van ESET te maken. Ga nadat deze profielen zijn geconfigureerd naar Hulpmiddelen > Planner en bewerk de taakparameters voor updates. Definieer het ene profiel als het primaire profiel en het andere als het secundaire profiel.

Updateprofiel: het updateprofiel dat momenteel wordt gebruikt. Als u dit profiel wilt wijzigen, kiest u een profiel in het vervolgkeuzemenu.

Lijst met profielen: nieuwe updateprofielen maken of bestaande updateprofielen verwijderen.